OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 16. vasárnap
Ismertető


2012. április 4., szerda 17:26

Ne bringázz a járdán videó
    Budapest, 2012. április 4., szerda (OS) - A Magyar Kerékpárosklub a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett  Mindenki gyalogosnak születik  kampány keretében elkészített és nyilvánosságra hozott egy rövid videót, aminek célja felhívni a figyelmet arra, hogy a járda nem közlekedésre való.

    A Magyar Kerékpárosklub évek óta azon dolgozik, hogy városainkban, településeinken végre megteremtődjék a kerékpáros közlekedés összes feltétele, ezen belül elsősorban a szükséges infrastruktúra. Ennek hiánya vagy éppen nem megfelelő kialakítása (például járdára festett sárga csíkok) nem csak hogy nem segíti a kerékpáros közlekedés kívánatos fejlődését, de még új veszélyhelyzeteket is teremt az amúgy is konfliktusokkal terhelt közlekedésben.  Ma, amikor egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek, napi probléma a járdán kerékpározás. Gyalogosok kerülnek veszélybe vagy ijednek meg, ráadásul – a tévhitekkel szemben – a kerékpáros sincsen nagyobb biztonságban. A legtöbb kerékpáros baleset éppen a járdák és az utak kereszteződésében történik. Ezt a problémát végleg megoldani, megszüntetni elsősorban a tervezők és a települések szakmai vezetőinek a feladata és felelőssége. A Magyar Kerékpárosklub e mellett feladatának tekinti a kerékpárral közlekedők viselkedésének, közlekedési magatartásának megváltoztatását.   Szervezetünk korábban is kiadott állásfoglalást ebben a témában (http://kerekparosklub.hu/allasfoglalasok/jarda), most egy vírusvideót készített és hozott nyilvánosságra. Ennek apropóját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett  Mindenki gyalogosnak születik  kampány adta. Szervezetünk részt vett a kampány tervezésében és szervezésében is (http://kerekparosklub.hu/a-kerekparosklub-is-reszt-vesz-a-kim-altal- szervezett-%E2%80%9Emindenki-gyalogosnak-szuletik%E2%80%9D-kampanyban ), elsősorban éppen azért, hogy felhívja a figyelmet a fenti problémára, a kerékpárral közlekedőket pedig arra kérje, hogy ne a járdán közlekedjen.  A film innét letölthető és szabadon felhasználható:http://www.youtube.com/watch?v=8ngo5Fa2aRw&feature=you tu.be  
    Kiadó: Magyar Kerékpárosklub

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.