OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. április 20., péntek 15:25

Készülődés az idei parlagfű szezonra
    Budapest, 2012. április 19., csütörtök (OS) - Elindultak a sajtóbejárások

    Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület az idén is elindítja parlagfű-lelőhely feltérképezési munkáját. Bár még nincs sehol parlagfű, de bejelentővonalunkat már  április végén üzembe   helyezzük. Idén is nagy szükség lesz arra, hogy az emberek figyeljenek a környezetükre, és jelentsék be, ha a parlagfűvel, mint a legveszélyesebb allergén növénnyel fertőzött területeket találnak. A 06-80-204-355 zöldszámon várjuk az információkat.  Minden előző évi bejelentett területet ellenőrizni fogunk, megnézzük, hogy a településtisztasági feltételeknek megfelelnek-e most. Felhívjuk az önkormányzatok figyelmét a parlagfű megjelenése elleni fellépésre, és szorgalmazzuk, hogy ezt építsék be programjaikba. A média segítségével sajtóbejárásokat tartunk, hogy az önkormányzatok és hivatalok figyelmét felhívjuk a probléma fontosságára. Időnként közzéteszzük a legelhanyagoltabb, gyomokkal és hulladékokkal fertőzött területek listáját.  Helyszíni bejárásokat tartottunk mostanig a Budapest VI.  kerület  Szabolcs utcai  28064 befektetési cégingatlanon, a XIII. kerület  Dózsa György úti  28 2224 /36 hrsz MÁV vasúti ingatlanon, és a XIII. kerület Huba utca és Kassák Lajos utca sarkán található befektetési cégingatlanon.    Két héttel ezelőtt az ATV, a mai napon a Parlament TV kísérte figyelemmel állapotrögzítő munkánkat. Adásban a jövő hét csütörtökjén este lesz, illetve a www.parlamenttv.hu webcímen is nézhető.
    Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.