OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 18. szombat
Ismertető


2012. május 9., szerda 13:59

Mivel lehetne a kívánt, tervezett gyermekek megszületését elősegíteni? - a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye
    Budapest, 2012. május 9., szerda (OS) -

    
    A Nemzetgazdasági Minisztériumban működő Családbarát Magyarországért Munkacsoport közzéteszi az Új baby boom, a középosztály gyermekvallási forradalma című stratégiai vitaanyagát   konzultációs céllal, amely a népesedési kerekasztal javaslatai mellett, demográfiai helyzetképet, külföldi példákat, női foglalkoztatási trendeket tartalmaz és a teljesség igénye nélkül bemutat néhány fontos intézkedést a tárca részéről.

    Magyarországon jóval több gyermeket vállalnának a fiatalok, mint amennyi ténylegesen megszületik. A témában már három éve dolgozik a Népesedési Kerekasztal, melynek megállapításai, javaslatai jelentik a kiindulópontot a témáról kezdeményezett párbeszédnek, de további, a gyermekvállasát gátló tényezők azonosítására és ezek feloldására vonatkozó javaslatokat vár a Nemzetgazdasági Minisztérium, a nepesedes@ngm.gov.hu  e-mail címre.

    A dokumentum célja, hogy megkezdődjön egy párbeszéd partnerségben az érintett intézményekkel és ez alapján elkészülhessen az a stratégiai program, amely meghatározza a szükséges kormányzati intézkedéseket, ezek ütemezését, különös tekintettel a következő fejlesztéspolitikai időszakra.

    A vitaanyag az alábbi link alatt érhető el a kormany.hu oldalán:

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/mivel-leh etne-a-kivant-tervezett-gyermekek-megszuleteset-elosegiteni


NGM Kommunikációs Titkárság


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.