OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2012. május 20., vasárnap 02:27

Adomány a Bethesdának - Közlemény
    Budapest, 2012. május 20., vasárnap (OS) - A Fidesz Női tagozata nevében Pelczné dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő, a FIDESZ női tagozatának elnöke és az  EON Hungária Zrt. képviseletében Károlyi Zsuzsanna, a cég kommunikációs vezetője 1.500.000 Ft-ot adományozott a Bethesda Gyermekkórház kis betegei számára. Az összeggel  a  gyermek autizmus felismerését és kezelését szolgáló programhoz nyújtottak támogatást.

    Az esemény helyszíne a Bethesda Gyermekkórház Gyermekneurológiai Ambulanciája volt (Budapest, XIV. Ilka u. 57.).
    Pelczné Dr. Gáll Ildikó elmondta, hogy az egyik legfontosabb dolog, hogy minél korábban történjék az autizmus felismerése, hiszen annál hamarabb kezdődhetnek meg azok a speciális programok, melyek segítségével mind a gyermek, mind a szülők könnyebben integrálódhatnak  környezetükhöz, illetve a társadalmi beilleszkedésüket segíti. Ezek a gyermekek ugyanis sokat szenvednek attól, hogy ők mások, esetleg különcek társaiktól /tudjuk, hogy sok zseni is autisztikus vonásokkal rendelkezett, mint pl: Beethoven, Mozart, Archimedes/, kihívó tulajdonságaikat azonban a felismerést követően ezeknek a speciális programoknak a segítségével javítani, kezelni lehet.
    Fontos a felismerés a szülőknek is, hogy elkezdhessék az autisták számára kidolgozott programokat. A képviselő  rámutatott, hogy a becslések szerint számuk hazánkban 65 ezer és 100 ezer közé tehető és sajnálatos módon ez a szám évente emelkedik.
    Ezért kerestek meg  olyan cégeket, akik társadalmi felelősségvállalásuk kapcsán anyagilag támogatni tudják ezt a programot.
    Több cég közül az EON Hungária Zrt nyújtott kezet és adta meg a kért összeget a kórház számára, melyet ma szerény  ünnepség közepette nyújtottak át.
    Az adományt átvevő Dr. Velkey György - igazgató - főorvos kiemelte az adomány jelentőségét, hiszen az autizmus korai felismerése nagyban segíti azoknak a családoknak az életvezetését, ahová ilyen fogyatékos gyermek születik. Megköszönte a FIDESZ Női tagozatának közreműködését és az EON Hungária Zrt. segítségét.


www.pgi.hu


--------------------------------------------------------------------- -----------

Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretettel és tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit az alábbi eseményre.
Az EON Hungária Zrt  és a Fidesz Női tagozata jótékonysági adományozás keretében 1.500.000 Ft értékű - gyerek autizmus felismerését és kezelését szolgáló program - támogatást nyújt a Bethesda Gyermekkórház kis betegei számára.
 
Időpont: 2012. május 19. szombat 14.00 óra
Helyszín: Bethesda Gyermekkórház Gyermekneurológiai Ambulancia, Budapest, XIV. Ilka u. 57.
Az adományt átadja:
Pelczné dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő,
a FIDESZ női tagozatának elnöke
Az adományozó képviseletében jelen lesz:
Károlyi Zsuzsanna EON – Kommunikációs vezető
Az adományt átveszi:
Dr. Velkey György -  főigazgató


FIDESZ Női Tagozata


Érdeklődni lehet:


Pappné Máté Zsóka

Pelczné Dr. Gáll Ildikó EP képviselő
kommunikációs munkatársa

30/871 4061
20/272 0710
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.