OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2012. május 25., péntek 15:03

Reagálás Harrach Péter szavaira
    Budapest, 2012. május 25., péntek (OS) - Harrach Péter mai mondatai bőven túlmutatnak az abortusztabletta bevezetésének ürügyén újranyitott abortuszvitán. A KDNP frakcióvezetőjének kijelentései gyermeküket nehéz sorban nevelő anyák millióit alacsonyítja a szegénység és a tudatlanság reprodukciójára képes kihordólányokká. Várjuk a Fidesz állásfoglalását!

    Harrach Péter ma megjelent interjújában az abortusztabletta bevezetése kapcsán azt mondja, ”engem nem az érdekel, hogy kaparókanál vagy tabletta, engem az érdekel, hogy szülessenek meg a gyerekek.”

A KDNP által az elmúlt napokban tett érzéketlen nyilatkozatok után sem a frakcióvezető otromba megfogalmazásán, sem a szavaiban tükröződő szellemiségen nem lepődtünk meg. Azt viszont, hogy Harrach Péter szerint ”az iskolázatlan rétegek adják tovább a gyermekeiknek az ő sajátos kultúrájukat. Tehát nem elég, hogy kevesen leszünk, hogy öregek leszünk, még képzetlenek is leszünk” botrányosnak tartjuk, és a leghatározottabban elutasítjuk!

Túl azon, hogy a magát kereszténydemokratának nevező párt frakcióvezetője gyermeküket nehéz sorban nevelő anyák százezreit alacsonyítja szimplán a szegénység és a tudatlanság reprodukciójára képes kihordólányokká; külön felháborító, hogy ezt olyan képviselőként teszi, aki a parlamentben lelkiismeret-furdalás nélkül megszavazta az alacsony státuszú gyerekek sorsát megpecsételő iskolakötelezettségi korhatár leszállítását és más, szegényellenes intézkedéseket.

A magunk részéről továbbra is kiállunk amellett, hogy a politikának semmi keresnivalója a hálószobákban, ahogy nem a politika dolga az orvostudomány helyett a különböző terhességmegszakító eljárások között sem dönteni.

A senki által nem kívánt terhességmegszakítások számának további csökkentése érdekében továbbra is a felvilágosítás, terhességmegelőzés, valamint a fogamzásgátló szerek árának csökkentése mellett vagyunk.

A Harrach-kijelentésekkel kapcsolatban pedig várjuk a Fidesz nőtagozatának, illetve a Fideszben vezető pozíciót többgyermekes családanyaként betöltő politikusok – például Pelczné Gáll Ildikó – állásfoglalását!

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja

Demeter Márta,
az MSZP elnökségi tagja

Kormos Kata,
az MSZP szóvivője


    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.