OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2012. május 29., kedd 10:34

Az LMP Nyirő József újratemetéséről
    Budapest, 2012. május 29., kedd (OS) - Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke a Szálasi-féle nyilas parlament bármely tagjának újratemetését kívánta celebrálni. Nyirő József végső nyughelyéhez a magyar politikának semmi köze nem lehet, ugyanakkor a román hatóságok közigazgatási indokokkal nem akadályozhatják meg Nyirő végakaratának teljesítését.

    Az LMP úgy látja, Kövér Lászlónak a hétvégi megemlékezésen való szereplése csak a politikai hisztéria fokozására alkalmas – határon innen és túl. Az elmúlt húsz évben a magyar politikai elit a mondanivaló hiányát azzal leplezte, hogy a múlt század árnyainak felhasználásával tartotta fenn a szekértáborokat. Sajnálatos, hogy egyesek ezt ma is folytatják. Félő, hogy a nyilas eszméket valló Nyirő József írói teljesítményét a kormány arra akarja felhasználni, hogy rehabilitálja ezen nézeteket a magyar nyilvánosságban, és ismét bevezesse a Fidesz és a Jobbik által szalonképesnek tartott diskurzusba.

Az LMP álláspontja az, hogy a politikai elitnek ki kell végre szállni a saját igényeknek megfelelő történelemmagyarázatból. Ehelyett a huszadik század magyar tragédiáit egymás szenvedéstörténeteire nyitott, pártpolitika-mentes párbeszédekkel kellene feldolgoznunk.

LMP Sajtó


    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.