OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. június 4., hétfő 15:50

Civil sportcentrum debütál Borsodnádasdon
    Budapest, 2012. június 4., hétfő (OS) - Országos hegyikerékpár versennyel mutatkozik be a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Egyesület. A civil szervezetet idén emelte tagjai közé a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség. A Borsodnádasd feletti területen június 10-én rendezik az XCO Magyar Kupa-sorozat idei harmadik futamát, az I. Decathlon – Borsodnádasd Kupát.A versenypályát önkéntesek alakították ki.

    Civilek szűk egy év alatt építették ki a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum sportolásra alkalmas területeit és vendégfogadó helyiségeit. Az egyesületben a kerékpáros mellett működik nordic walking, íjászat és labdarúgó szakosztály is, de mint az eseménynaptár mutatja, a kerékpárosok után az off-road szerelmeseié lesz a terep. Természetesen van még tennivaló a park komplex kialakításának érdekében, de már most példamutató a helyiek tenni akarása és látványos a befektetett munka eredménye. A park munkahelyeket teremt a közeljövőben és a kisváros turizmusának fejlődésében is kiemelkedő szerepet jut a Mátéhegyi Sportcentrumnak. (Itt kell megemlíteni, hogy az XCO versenyt Borsodnádasd szállásadói felajánlásokkal, kedvezményekkel támogatják.)     Az I. Decathlon – Borsodnádasd Kupára érkezők többnyire laza, erdei talajra készülhetnek, egy lejtő kivételével szinte az egész nyomvonalat ez jellemzi. A 3,5 kilométeres nyomvonalhoz viszonylagosan sok, közel 300 méter szintkülönbség tartozik. A gyerekpályák útvonala a központi területen, jól belátható nyomvonalon halad majd. A szombati pályabejárás előtt hillclimb verseny lesz, a nap során többek közt íjász bemutató, este pedig koncertek várják a helyszínre érkezőket. Civil összefogással építették ki a vendégfogadó teret is, parkolókkal, vizes blokkokkal. Hegyoldalba vájt, különleges akusztikájú színpad lesz a kísérő programok helyszíne.    Előzetes érdeklődésünkre a részleges bokaszalag-szakadással bajlódó Benkó Barbara (Focus MIG Team) elmondta, hogy tervezi a borsodnádasdi indulást, éppen a nyomvonalon szeretné tesztelni felépülésének állapotát a verseny előtti héten - ahol egyben el is dönti majd, ténylegesen készen áll-e már a rajthoz állásra is. Ha igen, akkor Dósa Eszter (Vitalitás SE) és Módos Gabriella (Merida – Maraton Team – CST) biztosan az ellenfelek között található majd számára, az elit férfiak között azonban úgy tűnik némileg foghíjas lesz majd az élmezőny. A borsodnádasdi futam a remények szerint azonban nemzetközi lesz, mivel már szlovák érdeklődők is megkeresték a szervezőket.      A kedvezményes előnevezés határideje: június 5. kedd, a www.odinsport.eu honlapon keresztül.  További információk:   www.facebook.com/matehegyi.sportcentrum Mihály Kinga egyesületi titkár   06 70 34 33 060         Kéri István versenyigazgató     06 20 497 50 62
    Kiadó: Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.