OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2012. június 5., kedd 16:29

A VI. Magyar Műszaki Értelmiség Napja (2.rész)
    

    A nyitott nap lehetőséget teremtett arra, hogy az érdeklődők találkozzanak a Spagettihíd Világbajnokságon világcsúcsot elérő hallgatóval és bepillantást nyerjenek a verseny izgalmas pillanataiba. A Bécsi úti központi épület udvarán interaktív kiállítás várta a fiatalokat: bemutatkoztak többek között a villamos hajtású személygépkocsik. A Pauli Konferencia teremben filmvetítések várjták a látogatókat. A Kecskeméti Főiskola a bajai Eötvös József Főiskola Műszaki és Közgazdaságtudományi Karral, valamint a megyei Építész Kamarával közösen a központitól eltérő időpontban, az intézmény Tudósházába szervezte programját.  A programsorozat részeként,  Együtt a jövőért  szlogenű tudományos konferenciára kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia 220 fős befogadó képességű Nagytermében. Ennek keretében hangzik el •   METANOL, a jövő energiahordozója címmel Oláh György Nobel díjas tudós, és Aniszfeld Róbert előadása, •  Bokor József akadémikus  Műszaki haladás: Bánkitól a XXII. századig , •   Gyulai József akadémikus  Gábor Dénes - A jövő feltalálója , •  Ábrahám László cégvezető  Együtt a Jövő Mérnökeiért , •    Várkonyi Péter adjunktus  Kézzelfogható matematika: a Gömböc , valamint •   Kovács Kálmán igazgató Űrtevékenységünk az első magyar műholdig . Az eseménysorozat zárására az Országgyűlés Felsőházi Termében kerül sor Ünnepi üléssel. A program jelmondata a  Kreatív Magyarország – Mérnöki tudás – Múlt, jelen, jövő , mely köré szerveződnek a programok is. A köszöntéseket és az ünnepélyes megnyitót követően Kövér László házelnök üdvözli a megjelenteket, majd Michelberger Pál akadémikus a Tudomány - oktatás – gazdaság  címmel nyitja meg a szakmai programot. Kis Norbert helyettes államtitkár  A műszaki felsőoktatás jövője  című előadását követően Benkó Sándor klarinét műsora következik, majd Braun F. Bruno, a Német Mérnökegyesület (VDI) elnöke szól az ünnepi ülés résztvevőihez. A szervezésben közreműködők gondolatai után a határon túli magyar szervezetek üdvözlései zárják a rendezvényt.  
    Kiadó: Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.