2024. szeptember 9. hétfő

2012. június 19., kedd 15:30

Vándorbot vagy koldusbot? Van más választás!
    Budapest, 2012. június 19., kedd (OS) - A helyzet: az Orbán-kormány első félidejében az emberek egyre rosszabb helyzetbe kerültek. Az ok: a Fidesz-KDNP nem a nemzet, hanem a saját érdekeit képviseli, s ennek bármit képes alárendelni.

A legjobb példa minderre az egykulcsos szja bevezetése. Ennek révén a gazdagok gazdagabbak, a szegények, az átlagkeresetűek még szegényebbek lettek. A gazdaságpolitika koncepciótlan, a beruházások leálltak, munkahelyek szűnnek meg – elég, ha csak a komáromi Nokia-gyár több ezer fős elbocsátására gondolunk. A beígért egymillió új munkahely álom, a létminimum alatt élők számának egymilliós növekedése rémálom. A folyamatos megszorításokat a kormány még mindig tagadja, miközben újabb sarcokat vet ki.

A gazdasági- és demokráciadeficit nagyobb, mint valaha. Mutatja ezt az a felmérés, mely szerint minden ötödik felnőtt azt tervezi, hogy elhagyja az országot. Ennél is rosszabb a helyzet a 30 év alattiak körében: közülük már minden második kivándorolna. Összességében 2010 óta másfélszer többen gondolkodnak azon, hogy külföldön keresnek maguknak új hazát. Mi a nemzetellenes politika, ha nem ez?

Az a javaslat pedig egyenesen olaj a tűzre, amely szerint a minimálbér mindössze 75-80 százalékáért dolgoztatnák őket, miközben a 28 százalékos pályakezdő munkanélküliség soha nem volt olyan magas, mint ma.

A vándor- és koldusbotok további szaporodása ellen mielőbbi beavatkozásra van szükség. Ezért az MSZP a magyar fiatalokkal közösen megkezdte kidolgozni a ”Gyere Haza!” programot, amelyet ha kormányra kerül, a mostani, előzetes felhatalmazás alapján azonnal meg is valósít.

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja,
az MSZP Komárom-Esztergom Megyei Területi Szövetség alelnöke

Kiadó: MSZP

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.