OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. június 19., kedd 15:30

Vándorbot vagy koldusbot? Van más választás!
    Budapest, 2012. június 19., kedd (OS) - A helyzet: az Orbán-kormány első félidejében az emberek egyre rosszabb helyzetbe kerültek. Az ok: a Fidesz-KDNP nem a nemzet, hanem a saját érdekeit képviseli, s ennek bármit képes alárendelni.

    A legjobb példa minderre az egykulcsos szja bevezetése. Ennek révén a gazdagok gazdagabbak, a szegények, az átlagkeresetűek még szegényebbek lettek. A gazdaságpolitika koncepciótlan, a beruházások leálltak, munkahelyek szűnnek meg – elég, ha csak a komáromi Nokia-gyár több ezer fős elbocsátására gondolunk. A beígért egymillió új munkahely álom, a létminimum alatt élők számának egymilliós növekedése rémálom. A folyamatos megszorításokat a kormány még mindig tagadja, miközben újabb sarcokat vet ki.

A gazdasági- és demokráciadeficit nagyobb, mint valaha. Mutatja ezt az a felmérés, mely szerint minden ötödik felnőtt azt tervezi, hogy elhagyja az országot. Ennél is rosszabb a helyzet a 30 év alattiak körében: közülük már minden második kivándorolna. Összességében 2010 óta másfélszer többen gondolkodnak azon, hogy külföldön keresnek maguknak új hazát. Mi a nemzetellenes politika, ha nem ez?

Az a javaslat pedig egyenesen olaj a tűzre, amely szerint a minimálbér mindössze 75-80 százalékáért dolgoztatnák őket, miközben a 28 százalékos pályakezdő munkanélküliség soha nem volt olyan magas, mint ma.

A vándor- és koldusbotok további szaporodása ellen mielőbbi beavatkozásra van szükség. Ezért az MSZP a magyar fiatalokkal közösen megkezdte kidolgozni a ”Gyere Haza!” programot, amelyet ha kormányra kerül, a mostani, előzetes felhatalmazás alapján azonnal meg is valósít.

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja,
az MSZP Komárom-Esztergom Megyei Területi Szövetség alelnöke

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.