OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2012. június 20., szerda 09:34

Az EMPAMO, és az Autósok Szövetségének beadott javaslatai a Kresz szabályok módosításához.
    Budapest, 2012. június 20., szerda (OS) - A felelősebb, és baleset mentesebb közlekedés érdekében az alábbi javaslatokat tettük a Kresz módosítására!

    - Fizetőparkolás: A fizetőparkolási övezeten belül, a tájékoztatás érdekében minden kereszteződés első és utolsó várakozóhelyénél a felfestés megkülönböztető színezésével kötelező legyen jelölni, hogy a zónán belül tartózkodunk. Azokon az útszakaszokon, ahol ez a jelölés hiányzik, mentesüljenek a fizetés alól. ( A parkolóórák sokszor úgy vannak elhelyezve, hogy nincsenek látótávolságban, a zóna tábla messze van, és az autós nem is tudja, hogy fizetnie kell a parkolásért.)
    - Jelzőlámpa: A jelzőlámpa sárga jelzése felkészítést jelentsen a megállásra. Aki féktávolságon belül kapja, áthajthasson!
    - A kétkerekű motorok és a taxik továbbra is közlekedhessenek a buszsávban.
    - Ittas vezetés: Ittas vezetés esetén, amennyiben közúti ellenőrzéskor kiderül, hogy valaki ittasan vezetett, a gépjárművet a rendőrség a tulajdonos költségére egy központi telephelyre szállítja. A sofőrt első alkalommal legalább egy évre, második alkalommal örökre el kell tiltani a járművezetéstől. Amennyiben valaki ittas vezetéstől való eltiltást megszegi, legalább egy év letöltendő szabadságvesztést kelljen kiszabni. Amennyiben ittas, vagy bódult állapotban valaki halálos balesetet okoz azt előre megfontolt gyilkossági kísérletként kell kezelni.
    - A forgalomban közlekedő kerékpárosokat is egyenlően kell elbírálni a gépjárművezetőkkel. ( amint a húsvéti ellenőrzés is mutatta, jóval nagyobb számban voltak kerékpárosok ittas vezetők, mint az autósok. És ha arányosítjuk az autók számával a bringások számát, sajnos vezetik a baleseti statisztikát is.)
    - Kerékpár: A kerékpárosoknak legyen kötelező újra a jobbra tartás! (ne kóvájoghassanak a sávok közepén) A forgalomban közlekedő kerékpárosoknak kötelező kresz vizsga, ha nincs jogosítványuk. A munkát vállaló kerékpárosoknak kötelező azonosító rendszám bevezetése, kötelező évenkénti kresz vizsga és balesetvédelmi oktatás. ( azonosítani lehessen az egyre több szabálytalankodó, és cserben hagyó kerékpárost.) Ahol van kerékpárút, ott a kerékpárosoknak kötelező legyen a használata, ha másképp nincs jelezve. (mint fent írtuk, vezetik a baleseti statisztikákat, és főleg a munkavállaló futárok közlekednek nagyon fegyelmezetlenül.)
    - A gyalogosoknak ne legyen feltétlen elsőbbsége a gyalogátkelőhelynél, ha nincs jelzőlámpa, az úttestre lépés előtt kötelező legyen megállni, és körültekinteni! (Igen sajnálatosan a gyalogosok annyira elszoktak a körültekintéstől, hogy a gyalogátkelőkön, és azokon kívül is úgy kelnek át az úttesten, hogy azzal sok esetben veszélyes manőverre késztetik a járműveket.)
    - A büntetési tételek aránytalanul magasak! A rendőröknek legyen újra elbírálási lehetőségük már a helyszínen is!
    - A forgalomlassításra szolgáló fekvőrendőröket  szabványosítani kell, hogy ne rongálhassák meg az autókat.
    Emberibb Parkolásért Mozgalom Legin István / 06 20 939-1011 Autósok Szövetsége / Bögös Sándor / 06 30 222-1002
    Kiadó: Emberibb Parkolásért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.