OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2012. június 20., szerda 13:21

A DK tiltakozik a Kino és a Tabán mozi kivéreztetése ellen
    Budapest, 2012. június 20., szerda (OS) - A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt és a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal biztosítsák a veszélybe került mozik anyagi és infrastrukturális működési feltételeit.

    KÖZLEMÉNY  A Demokratikus Koalíció az Orbán-kormány és a Tarlós István vezette budapesti vezetés kultúra iránti érzéketlenségének tudja be, hogy veszélybe kerül a Kino és a Tabán mozi működése.   Mint ismeretes, nyolc napot kapott a Kino és a Tabán mozi a Budapest Film Zrt-től hétfőn, hogy rendezze bérleti díj tartozását. A Magyar Nemzeti Filmalap márciusban kiírt  gyorssegély  pályázatán a mozik nyertek ugyan, a nekik megítélt összeget a Filmalap azonban még nem folyósította, bár ez nagyrészt megoldaná az említett mozik problémáját. Ha a Tabán és a Kino mozi is bezárna, a fővárosi tulajdonú artmozik és az állami kézben lévő Örökmozgó mellett már csak a Cirko-gejzír üzemelne önálló, magánkézben lévő egységként. Az ugyancsak veszélyeztetett Cirko-Gejzír egyébként egyheti bevételét ajánlotta fel a Kino mozi megsegítésére.  A Fidesz és Budapest múltba forduló, avítt szemléletű vezetése ellenségesen tekint a progresszív kultúrára, így az artmozi-hálózatra is. Orbán és Tarlós előbb ad színházat nyilasoknak, mint hogy biztosítsa a kortárs filmművészet alkotásainak helyet adó kulturális központokat. Ha a Kino, a Tabán és a Cirko-Gejzír bezár, Budapest kulturális életét pótolhatatlan veszteség érné. Orbán és Tarlós nem értik a világot, visszafelé forgatnák az idő kerekét, és ellehetetlenítenének, elpusztítanának mindent, ami gondolkodásra késztet.  A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt és a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal biztosítsák a veszélybe került mozik anyagi és infrastrukturális működési feltételeit.  Demokratikus Koalíció sajtóiroda
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.