OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. június 24., vasárnap 14:16

Bölcsődét avatott fel Soltész Miklós Biatorbágyon
    Budapest, 2012. június 24., vasárnap (OS) - Biatorbágy első bölcsődéjét avatta fel Soltész Miklós szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár vasárnap. A 72 férőhelyes bölcsőde felépítéséhez az Új Széchenyi Terv keretében 250 millió forint támogatást nyert el a város.

    Soltész Miklós hangsúlyozta: a bölcsődék, valamint a bölcsődei férőhelyek száma évről évre folyamatosan emelkedik. Míg 2010-ben 671 bölcsőde működött, és a működő férőhelyek száma 32.516 volt, addig 2011-ben már 691 bölcsőde működött, a működő férőhelyek száma pedig 35.450 volt. Ezzel együtt az előző évhez képest nőtt a szakképzett és a felsőfokú képesítéssel rendelkező kisgyermeknevelők aránya - tette hozzá.
    Biatorbágyon az alapellátáson túlmenően további gyermekek nappali ellátására nyújt lehetőséget az épület az időszakos gyermekfelügyelet biztosításával és játszócsoport kialakításával. Az intézményben sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadnak.
    A Fidesz-KDNP kormány elkötelezett a gyermekek napközbeni ellátásai, különösen a bölcsődei férőhelyek fejlesztése iránt. A bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésére és kapacitásának bővítésére az Új Széchenyi Tervben áll rendelkezésre pályázati forrás. A  szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztései  elnevezéssel jelentek meg pályázati felhívások 2007-2013-as akcióterv időszakában. Az intézkedések célja, hogy azokon a településeken, ahol nincs bölcsőde, vagy kevés a bölcsődei férőhely, ott új beruházásokkal, bővítésekkel biztosítsák a szolgáltatást. Fontos cél továbbá a meglévő férőhelyek korszerűsítése is.  
    Az elmúlt két évben több mint 1200 új bölcsődei férőhelyet adtak át.
    A 2011. szeptember 15-én megjelent pályázati felhívás alapján mintegy 8,5 milliárd forintot lehet bölcsőde fejlesztésére fordítani, a fejlesztések pedig 2013-ig folyamatosan valósulnak meg.


Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma
     Szociális, Család-, és Ifjúságügyért felelős Államtitkárság



-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.