2024. április 24. szerda

2012. június 26., kedd 16:18

Szánalmas, hogy az ügyészség folyamatosan Budaházyt üldözi, Gyurcsányt pedig futni hagyja
    Budapest, 2012. június 26., kedd (OS) - Nagy örömmel üdvözlöm Budaházy György és ügyvédei kitartó harcainak újabb sikerét, a Kúria felmentő ítéletét a hazafi ellen "alkotmányos rend erőszakos megdöntése" miatt folyamatban volt büntetőügyben.

Jogtörténeti jelentőségűnek tartom azt a tényt, hogy Budaházy blog bejegyzései, amelyekben a szemkilövető Gyurcsány kormánnyal szembeni határozott és bátor ellenállásra bíztatott nem minősülnek bűncselekménynek - szemben a jogerős ítélet jogsértő megállapításával. Szégyenletesnek tartom ugyanakkor, hogy az ügyészség két évvel a kormányváltás után is körömszakadtáig ragaszkodott a bűnösség megállapításához, mintegy azt üzenve a magyar embereknek, hogy az esetleges jövőbeni hibbant Nérók terrorját meghunyászkodva kell eltűrnünk.
    Gyalázat, hogy Budaházy büntetőügyeiben az ügyészség minden erejével küzd, miközben Gyurcsánnyal valamint a 2006. őszi főbűnösökkel szemben mind a mai napig semmiféle komoly erőfeszítést nem tettek az igazság kiderítése és a kirívó súlyú bűncselekmények elkövetőinek megbüntetése érdekében.
    Az Európai Parlament Szabadságjogi, Igazságügyi és Rendészeti Bizottságának tagjaként arra kérem Polt Péter Legfőbb Ügyész urat, hogy a mai szánalmas felsülés után végre az utóbbi feladatra koncentráljanak a bukott Gyurcsány rendszerrel összefüggő "igazságtételi folyamatban".

Dr. Morvai Krisztina jogász, Európai Parlamenti képviselő

Kiadó: Morvai Krisztina EP képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom)