OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2012. június 26., kedd 16:18

Szánalmas, hogy az ügyészség folyamatosan Budaházyt üldözi, Gyurcsányt pedig futni hagyja
    Budapest, 2012. június 26., kedd (OS) - Nagy örömmel üdvözlöm Budaházy György és ügyvédei kitartó harcainak újabb sikerét, a Kúria felmentő ítéletét a hazafi ellen "alkotmányos rend erőszakos megdöntése" miatt folyamatban volt büntetőügyben.

    Jogtörténeti jelentőségűnek tartom azt a tényt, hogy Budaházy blog bejegyzései, amelyekben a szemkilövető Gyurcsány kormánnyal szembeni határozott és bátor ellenállásra bíztatott nem minősülnek bűncselekménynek - szemben a jogerős ítélet jogsértő megállapításával. Szégyenletesnek tartom ugyanakkor, hogy az ügyészség két évvel a kormányváltás után is körömszakadtáig ragaszkodott a bűnösség megállapításához, mintegy azt üzenve a magyar embereknek, hogy az esetleges jövőbeni hibbant Nérók terrorját meghunyászkodva kell eltűrnünk.
    Gyalázat, hogy Budaházy büntetőügyeiben az ügyészség minden erejével küzd, miközben Gyurcsánnyal valamint a 2006. őszi főbűnösökkel szemben mind a mai napig semmiféle komoly erőfeszítést nem tettek az igazság kiderítése és a kirívó súlyú bűncselekmények elkövetőinek megbüntetése érdekében.
    Az Európai Parlament Szabadságjogi, Igazságügyi és Rendészeti Bizottságának tagjaként arra kérem Polt Péter Legfőbb Ügyész urat, hogy a mai szánalmas felsülés után végre az utóbbi feladatra koncentráljanak a bukott Gyurcsány rendszerrel összefüggő "igazságtételi folyamatban".

Dr. Morvai Krisztina jogász, Európai Parlamenti képviselő


    Kiadó: Morvai Krisztina EP képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.