OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2012. június 28., csütörtök 15:14

Köszöntjük a közszolgálati tisztviselőket!
    Budapest, 2012. június 28., csütörtök (OS) - A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) Elnöksége nevében, a KÖZTISZTVISELŐK ÉS A KORMÁNYTISZTVISELŐK NAPJA   alkalmából tisztelettel és nagyrabecsüléssel köszöntjük a magyar közigazgatásban dolgozó munkavállalókat, a kormánytisztviselőket és a köztisztviselőket!

    Július 1-je 1997. óta minden évben a közszolgálati jogviszonyban állók törvényben meghatározott ünnepe. Ez az az ünnepnap, amikor a közhivatalnokok országszerte együttesen tisztelegnek a közigazgatási közösségi szolgáltatásokat megjelenítő, az állami szerepvállalást megszemélyesítő, a közjót érvényre juttató, különleges felkészültséget és emberi helytállást igénylő igazgatási szakma előtt.   Meggyőződéssel állítjuk, hogy a köztisztviselők és a kormánytisztviselők döntő többsége képes megfelelni a növekvő követelményeknek!  Az elmúlt egy év is rendkívüli kihívásokat jelentett a közszolgák számára. Az új alaptörvény, a sarkalatos törvények kidolgozása, s a hozzájuk kapcsolódó hatalmas mennyiségű joganyag előkészítése, a kormányhivatalok felállítása, a 2012. év elején végrehajtott létszámcsökkentés, az oktatásban és az egészségügyben zajló átalakítás, a járások előkészítése, a Magyary Program végrehajtása a napi feladatok ellátása mellett jelentős többlet feladatot rótt a közigazgatás munkavállalóira. A 2012. március 1-jén hatályba lépett közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény és a hozzá kapcsolódó "saláta törvény" tovább fokozta e kör megpróbáltatásait.  Érthetetlen és elfogadhatatlan számunkra, hogy a kormány – mint munkáltató is - az idén figyelmen kívül hagyja ezt az ünnepnapot, pedig a hatalmas tehernek kitett munkavállalók legalább gesztus értékű üdvözlést megérdemelnének.  Szükségesnek tartjuk a közszolgálati életpálya modell újraépítését, az ötödik évre is befagyasztásra tervezett bérek és juttatások érezhető megemelését. Magyarország aláírta az Európai Unió Szociális Chartáját és azokat az ILO egyezményeket, amelyek a szociális párbeszédet a munka világának minden szintjén kötelezővé tették. Ennek szellemében megkerülhetetlennek tartjuk a Köztisztviselői Érdekegyeztető Fórum érdemi működtetését és a szociális párbeszédhez szükséges feltételek megteremtését az egyes munkahelyeken is.  A közszolgálat munkavállalói a jelenlegi jogi környezetben teljes mértékben kiszolgáltatottak, csak a kollektív jogok kiharcolásában bízhatnak. Ezért hívunk és várunk minden kormánytisztviselőt és köztisztviselőt a szakszervezetekbe!  Az ünnep alkalmából a közszolgálati tisztviselőknek kívánunk szakmai sikereket, jó egészséget és egyéni boldogulást!  Budapest, 2012. június 28.                               Dr. Agg Géza                                                   Fehér József                               KSZSZ elnök              
                                 MKKSZ főtitkár
    Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.