2024. április 29. hétfő

2012. július 16., hétfő 19:22

JAVÍTÁS - Megújulnak a közmédia zenei együttesei
    Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 2012. július 16. 16:26 órakor kiadott, Megújulnak a közmédia zenei együttesei című anyagunk negyedik bekezdésének első mondata helyesen:

Böröcz István szólt a gyermekkórustól most nyugállományba vonuló Thész Gabriella karnagy évtizedes nagyszerű munkájáról, és a két új karnagy dr. Matos  L á s z l ó  és Kabdebó Sándor felkéréséről is.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT - Megújulnak a közmédia zenei együttesei
    Budapest, 2012. július 16., hétfő (OS) - Biztonságos működés és megújulás – ezek a fő céljai az MTVA zenei együtteseinél zajló átalakulási időszaknak. Erről tájékoztatta Böröcz István, az Alap vezérigazgatója Szalai Annamáriát, a Médiatanács elnökét, Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert és Cser-Palkovics Andrást, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnökét.
    A vezérigazgató levelében beszámolt a biztonságba helyezett, s tavaly Vajda Gergely zeneszerző, karmester megválasztásával működő MR Szimfonikusokról, és arról a folyamatról, amely a nagyhírű és eredményesen tevékenykedő Gyermekkórusnál zajlik.
    A szimfonikusok esetében az Alap megtette az első lépéseket az évtizedek óta tartó, megörökölt bérfeszültségek orvoslására is.
    Böröcz István szólt a gyermekkórustól most nyugállományba vonuló Thész Gabriella karnagy évtizedes nagyszerű munkájáról, és a két új karnagy dr. Matos László és Kabdebó Sándor felkéréséről is. Az MTVA szerződéskötés előtt áll a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskolával. Ez az intézmény biztosítja hosszú ideje a kórustag-gyermekek zenei és iskolai képzését. Az együttműködés zavartalanságát a most létrehozandó Művészeti Tanács fogja biztosítani, amelynek az MTVA mellett tagja lesz az iskola igazgatója, a szülők és a diákok képviselője is.
    A megújulás célja, hogy az együttesek tagjai biztonságban, rendezett körülmények között végezhessék alkotó tevékenységüket, és a közönség is az eddig megszokott magas színvonalú teljesítményt élvezhesse. A Gyermekkórus egyébként legközelebb augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen, a központi ünnepségek keretében lép a közönség elé.

MTVA Kommunikációs Igazgatóság

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.