OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2012. július 16., hétfő 19:22

JAVÍTÁS - Megújulnak a közmédia zenei együttesei
    Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 2012. július 16. 16:26 órakor kiadott, Megújulnak a közmédia zenei együttesei című anyagunk negyedik bekezdésének első mondata helyesen:

    
    Böröcz István szólt a gyermekkórustól most nyugállományba vonuló Thész Gabriella karnagy évtizedes nagyszerű munkájáról, és a két új karnagy dr. Matos  L á s z l ó  és Kabdebó Sándor felkéréséről is.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT - Megújulnak a közmédia zenei együttesei
    Budapest, 2012. július 16., hétfő (OS) - Biztonságos működés és megújulás – ezek a fő céljai az MTVA zenei együtteseinél zajló átalakulási időszaknak. Erről tájékoztatta Böröcz István, az Alap vezérigazgatója Szalai Annamáriát, a Médiatanács elnökét, Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert és Cser-Palkovics Andrást, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnökét.
    A vezérigazgató levelében beszámolt a biztonságba helyezett, s tavaly Vajda Gergely zeneszerző, karmester megválasztásával működő MR Szimfonikusokról, és arról a folyamatról, amely a nagyhírű és eredményesen tevékenykedő Gyermekkórusnál zajlik.
    A szimfonikusok esetében az Alap megtette az első lépéseket az évtizedek óta tartó, megörökölt bérfeszültségek orvoslására is.
    Böröcz István szólt a gyermekkórustól most nyugállományba vonuló Thész Gabriella karnagy évtizedes nagyszerű munkájáról, és a két új karnagy dr. Matos László és Kabdebó Sándor felkéréséről is. Az MTVA szerződéskötés előtt áll a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskolával. Ez az intézmény biztosítja hosszú ideje a kórustag-gyermekek zenei és iskolai képzését. Az együttműködés zavartalanságát a most létrehozandó Művészeti Tanács fogja biztosítani, amelynek az MTVA mellett tagja lesz az iskola igazgatója, a szülők és a diákok képviselője is.
    A megújulás célja, hogy az együttesek tagjai biztonságban, rendezett körülmények között végezhessék alkotó tevékenységüket, és a közönség is az eddig megszokott magas színvonalú teljesítményt élvezhesse. A Gyermekkórus egyébként legközelebb augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen, a központi ünnepségek keretében lép a közönség elé.

    MTVA Kommunikációs Igazgatóság
    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.