OS Országos Sajtószolgálat
2022. szeptember 27. kedd
Ismertető


2012. július 19., csütörtök 18:42

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2012. július 19., csütörtök (OS) - Az elmúlt két esztendőben a kormány olyan intézkedések sorát fogadta el, melyek javítják az oktatás színvonalát, minden gyermek számára biztosítják a jó minőségű oktatáshoz az egyenlő hozzáférés esélyét, megteremtik annak lehetőségét, hogy az iskolákból a fiatalok korszerű, versenyképes, az egyéni boldogulásukat garantáló tudással kerüljenek ki.

    A köznevelési rendszer, a szakképzés, a felsőoktatás átalakítása a sok évtizedes gyakorlattal ellentétben nem a meglévő szabályok módosítgatásával, a rendszer toldozgatásával-foltozgatásával történt, hanem átgondolt, egymásra épülő, az oktatás teljes egészét átfogó, a problémákat feltáró, azokra megoldásokat kínáló stratégia alapján.
    Az átalakítás célja nem kevesebb, mint a magyar kultúra és hagyományok megőrzésére, nemzeti sajátosságainkra építve Magyarország felemelése, egy hosszú távon működő, az ország polgárainak tisztes megélhetést nyújtó gazdaság megteremtése.
    A Nemzeti köznevelésről szóló törvény annak érdekében, hogy az óvodától a felsőoktatásig a gyermekek és fiatalok előrehaladását kizárólag a szorgalom, a tanulásra fordított munka és a tehetség határozza meg választ ad mindazokra a társadalmi problémákra, amelyeket a korábbi kormányok oktatáspolitikusai nemhogy nem oldottak meg, de a pillanatnyi politikai haszonszerzés vezérelte átgondolatlan, szemfényvesztő változtatásaikkal tovább mélyítettek.
    A kormány oktatáspolitikájáról, az egyes intézkedések hátteréről, szándékairól, várható hatásairól a Népszabadság című balliberális napilapban hozzá nem értésből, vagy politikai indíttatásból olyan hazugságokkal, csúsztatásokkal teli írás jelent meg, amit az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkársága határozottan visszautasít. Az államtitkárság az abban foglalt állítások cáfolatát a  holnapi napon a kormány hivatalos honlapján teszi közzé.

2012. július 19.

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.