OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2012. július 20., péntek 13:44

Gyülekezési szabadság megsértése miatt a Legfőbb Ügyészséghez fordult a Mazsihisz
    Budapest, 2012. július 20., péntek (OS) - Feljelentést tett a Mazsihisz gyülekezési szabadság jogának megsértése és különleges személyes adattal való visszaélés miatt ismeretlen tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségnél.

    Feljelentést tett a Mazsihisz gyülekezési szabadság jogának megsértése és különleges személyes adattal való visszaélés miatt ismeretlen tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségnél.  A kuruc.info internetes oldalon pénzjutalom kitűzésével arra bujtottak fel mindenkit, hogy szerezzék meg a Csatáry László lakásánál tüntető és felelősségre vonását követelő fiatalok fényképét, lakcímét és egyéb adatait.   A feljelentésben hangsúlyozzák, hogy az elkövetők célja nyilvánvalóan az volt, hogy a demonstráción résztvevőket és más személyeket fenyegetéssel megakadályozzanak abban, hogy gyülekezési jogukat gyakorolhassák.  A honlapon közzétett felhívás, majd az azt követő publikációk komoly fenyegetést jelentenek mindenkire nézve, aki gyülekezési jogát gyakorolni kívánja, hiszen egy demonstráción résztvevő személy fényképének, lakcímének, telefonszámának közzététele olyan hátrányt jelent, amely alkalmas arra, hogy a jogukat gyakorolni kívánó személyekben komoly félelmet keltsen.   A Mazsihisz vezetői kérik a Legfőbb Ügyészséget, hogy rendelje el a nyomozást, és állapítsák meg az elkövetők személyét, intézkedjenek felelősségre vonásukról.
    Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége MAZSIHISZ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.