OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2012. július 24., kedd 14:45

Sajtóközlemény-Neo-csődeljárás: közel 800 millió forintra nőtt a tartozás
    Budapest, 2012. július 24., kedd (OS) - Újabb 150 millió forintos követelést jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Neo FM elleni csődeljárásban, mert július közepén lejárt az aktuális médiaszolgáltatási díj fizetési határideje.  A rádió most sem fizetett.  A rádiót működtető üzleti vállalkozás tartozása ezzel 770 millió forintra nőtt. Az NMHH mindent megtesz a napról napra halmozódó köztartozás behajtása érdekében.

    Egy hónapja zajlik a csődeljárás a Neo FM ellen. Az eljárás megindítását a sugárzási jogot biztosító szerződés megszűnése után a rádiót működtető csődbe jutott vállalkozás saját maga ellen kérte a bíróságon.
    A csődeljárásban az NMHH 770 millió forintos hitelezői igénybejelentéssel élt, amelynek nyilvántartásba vételét kérte az eljárást lefolytató vagyonfelügyelőtől. A Neo FM adósságát túlnyomórészt a felhalmozott és meg nem fizetett díjtartozás, szűkebb hányadát pedig a figyelmeztetésként kiszabott bírságok jelentik. (A Neo FM tartozásai: médiaszolgáltatási díj – 740 millió forint, frekvenciadíj – 6 millió forint, médiaszolgáltatással kapcsolatban kiszabott bírság, kötbér – 23 millió forint.)
    Július közepén, az újabb fizetési határidő lejártakor a Neo FM a törvényből következően köteles lett volna befizetni az esedékes negyedéves sugárzási díjat. Miután a rádiót működtető üzleti vállalkozás és annak tulajdonosai a határidő lejártától nem vettek tudomást és nem fizették be a szükséges összeget, az NMHH további 150 millió forintot volt kénytelen a nem teljesítő adóssal szembeni követeléshez hozzátenni.
    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a Neo FM-et működtető csődeljárás alatt álló üzleti vállalkozás által felhalmozott köztartozást minél előbb megfizessék, a nem teljesített médiaszolgáltatási díjrészletek miatt naponta mintegy 2 millió forinttal növekszik az adósságállomány.

    Kiadó: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
    Szóvivői iroda

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.