OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. augusztus 2., csütörtök 16:40

Azt is a kormány fogja megszabni, ki utazhat a buszon?!
    Budapest, 2012. augusztus 2., csütörtök (OS) - Orbán Viktor és kormánya sokadszorra bizonyította, hogy teljesen alkalmatlan az ország vezetésére. A kormányzás paródiája, hogy miközben az ország a gazdasági összeomlás szélén áll, addig a kormány azzal foglalkozik ki, mikor szállhat fel a buszokra.

    Az autóbuszos személyszállítás feltételeit szabályozó kormányrendelet hetedik paragrafusa előírja, hogy ha az utasok nem férnek fel az országos helyközi járatokra, akkor a tömegből először az előre megváltott és a járatra érvényesített jeggyel, helyjeggyel rendelkezőket kell felengedni. Utánuk "a nagyobb távolságra" utazók kapaszkodhatnak fel a lépcsőn, majd csak ezután engedik felszállni a fogyatékkal élőket és a csökkent mozgásképességűeket. S ha még van hely, legutoljára szállhatnak a kisgyermekesek, majd a bérletesek.   A "családbarát" Orbán-kormány, ismét megmutatta igazi arcát. A Fidesz a magyar emberekhez az állatvilág "farkastörvényeit" tartja méltónak, nem az egyetemes emberi normákat. Aki sérült, beteg, segítségre szorul, netán kisgyermeket nevel, az Orbán Viktor szerint haszontalan és megvetendő, mert szerinte csak az erőseknek van helye az országban.  Az Orbán-kormány minden lépésünket, a magyar emberek életének minden mozzanatát meg akarja szabni. Mi jöhet még? Azt is megmondják majd, ki hova állhat a buszon, ki ülhet le a padra a parkban?  A Fideszben a hatalmi gőgnél csak a hozzá nem értés nagyobb. Ez a szabályozás ugyanis nevetségesen életszerűtlen, így a végrehajtása számtalan akadályba ütközik majd. Például előbb szállhat-e fel a buszra a nagy távolságra gyermekével utazó anyuka, mint a bérlettel utazó rokkant? Egyáltalán van olyan jármű, amelyre esélye van feljutni annak a rokkantnak, aki gyermekével utazik és bérlete van? Ki dönt ezekben az esetekben? A buszvezető, vagy a kalauz? Kihez lehet panasszal fordulni a döntés ellen, ha már elment busz és az utas nem fért fel?  Az MSZP minden eszközzel meg fogja akadályozni, hogy ez az embertelen, megalázó, nevetséges és teljesen szükségtelen intézkedés jövő márciusban életbe léphessen. Egyúttal felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal vonja vissza ezt az értelmetlen, szakmaiatlan és teljesen felesleges rendeletet!   Amennyiben nem teszik, az MSZP minden segítséget megad az érintetteknek, hogy a kormányzat ostobasága és hatalmi mániája ne nyerjen több teret az emberek mindennapi életében!  Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes  
    Kiadó: MSZP-Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.