OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 5. péntek
Ismertető


2012. augusztus 11., szombat 13:10

Újabb fideszes pénzszerző trükk
    Budapest, 2012. augusztus 11., szombat (OS) - Az Új Széchényi Terv mikrovállalkozásokat támogató programjáról is kiderült, hogy Orbán Viktor számára Magyarország csak a fideszes talpnyalókat jelenti. Megint kiderült, hogy a miniszterelnök és oligarchakormánya csak saját zsebeit akarja tömni.

    Az uniós források elosztásában kialakított új rendszer szerint úgy nevezett hitelközvetítők lépnek a mikrovállakozások és a számukra lehívható pályázati pénzek közé. Ez éves szinten kétmilliárd forintos hasznot jelent e cégeknek, Orbán közgépesített spanjainak. Ugyanis nem meglepő módon ezek nagy része fideszes politikusok, illetve Orbán-hű nagytőkések kezében van. Minden bizonnyal éppen az ő "megsegítésükre" hozták létre ezt az új rendszert.      Arcpirító, hogy az oligarchakormány még a látszatra sem ügyel, mikor újra meg újra saját hatalmának kiszolgálóit, baráti vazallusait juttatja milliárdokhoz. Különösen az felháborító, hogy az uniós pénzekért az életben maradásukért versengő mikrovállalkozásokon olyan közvetítőcégek élősködnek, melyek tulajdonosi körében fideszes országgyűlési képviselők is megtalálhatók.      Jellemző az orbáni luxuskormányzat erkölcsi színvonalára, hogy miközben a szegények és a rokkantak problémáit könnyed mozdulattal söpri a szőnyeg alá, megélhetésüket szegényellenes politikával lehetetleníti el, saját talpnyalóinak látványosan gyarapodó pénztárcáját tovább tömi.     Kíváncsiak lennénk, hogy a keresztény értékeket sűrűn hangoztató Orbán Viktor hogyan számol el lelkiismeretével, mikor a négymillió szegény országában kizárólag saját, már központilag meggazdagított pereputtyát hozza kiemelt helyzetbe.  Török Zsolt, az MSZP szóvivője
    Kiadó: MSZP-Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.