OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2012. szeptember 3., hétfő 13:48

Igazságot a kabai gazdáknak!
    Budapest, 2012. szeptember 3., hétfő (OS) - A múlt hét óta a kabaiak is tudják, mit jelent a címerükben a szablyát tartó kar: a Fidesz félkarú földrablói másfél éven belül másodszor is lecsaptak a városukra. Az MSZP igazságot és azonnali kárpótlást követel a föld nélkül maradt fiatal, helyi, kis-és közepes családi gazdálkodóknak!

    Aki még nem hallotta volna, íme a legújabb fideszes földbotrány címszavakban: 16 kabai, a Nemzeti Földalapkezelő kedvezményes állami földbérletpályázatán elinduló, a pályázati feltételeknek mindenben megfelelő társulás,  nulla hektár elnyert földterület. Méghozzá immár duplán nulla: a kabaiak elől 2011 májusában egyszer már ”sikerült” az utolsó morzsáig felmarkolni a helyi földeket.

A tavalyi botrány után a térség fideszes polgármesterétől kezdve a város fideszes vezetőin át egészen a Fidesz-kormány fideszes vidékfejlesztési miniszteréig terjedt a fogadkozás: az a szégyen még egyszer márpedig nem eshet meg, hogy egyetlen kabai gazda sem nyer a kabai földek bérletére kiírt állami pályázaton. Erre tessék

Felszólítjuk Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy korábbi ígéretének megfelelően azonnal vizsgálja ki, hogyan születhetett másfél éven belül másodszor ez a józan ésszel felfoghatatlan és elfogadhatatlan döntés! Magyarázatot nem várunk, ezen az eljáráson nincs mit magyarázni.

Felszólítjuk Bodó Sándort, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnökét, hogy korábbi személyes felelősségvállalásának megfelelően akadályozza meg, hogy az érdekérvényesítő képességében bízó helyieket ismét kigolyózzák a környéken tisztességes megélhetést egyedüliként biztosító földhaszonbérletből, vagy pedig mondjon le a megbízatásáról!

Felszólítjuk az NFA-t, hogy azonnal hozza nyilvánosságra, a kabaiak helyett kik nyerték a kabai földeket, majd haladéktalanul indokolják meg: hogyan tudtak nem helyi pályázók a helyi pályázókénál ”jobb ajánlatot” tenni, ha a kritériumok között a helyi illetőség az elsők között szerepelt?

Felszólítjuk Szegi Emmát, Kaba fideszes ”független” polgármesterét, hogy még ma intézkedjen a botrányos körülmények között vesztő kabai gazdák pályázattal kapcsolatos járulékos költségeinek megtérítéséről, az önhibájukon kívül bajba jutott családok mielőbbi kárpótlásáról!

Az MSZP - ahogy eddig - úgy ezután is minden törvényes eszközzel fel fog lépni azért, hogy a Fidesz kormányzása idején az állami földosztásból jogtalanul kizárt gazdálkodó családoknak a lehető leghamarabb méltó kárpótlásban és igazságszolgáltatásban legyen része.

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.