OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2012. szeptember 4., kedd 13:46

A Magyar Tudományos Akadémia közleménye az örmény-magyar akadémiai kapcsolatok felfüggesztése ügyében
    Budapest, 2012. szeptember 4., kedd (OS) -

    A Magyar Tudományos Akadémia a sajtóból értesült arról, hogy az Örmény Tudományos Akadémia kénytelen felfüggeszteni kapcsolatait az intézménnyel, mert a magyar hatóságok kiadták Azerbajdzsánnak az örmény tiszttársa meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetését töltő Ramil Safarovot.  Örmény tudóstársaink helyzetét megértve és velük együtt érezve sajnálattal vesszük tudomásul a kapcsolatok felfüggesztésének hírét. Reméljük, hogy ez a döntés rövid időre szól, és tudományos együttműködésünket mihamarabb a korábbi baráti szellemben folytathatjuk. Ramil Safarov Azerbajdzsánnak történő kiadása jogi, politikai és lelkiismereti kérdés. A körülmények jogi szempontjait nemzetközi jogászok részletesen elemezték a sajtóban is. Politikai nyilatkozatot - ahogyan korábban sem - az Akadémia nem tesz. A lelkiismereti megnyilvánulás mindenkinek személyes ügye, amelyet az MTA tagjai mind a magyar hatóságok, mind örmény tudóstársaik irányába egyénileg tesznek meg.  
    Kiadó: Magyar Tudományos Akadémia titkársága MTA

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.