OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2012. szeptember 18., kedd 17:03

Fulbright Tanárcsere Program az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között a 2013-2014-es tanévben
    Budapest, 2012. szeptember 18., kedd (OS) - A Fulbright Bizottság örömmel hirdeti meg tanárcsere programját a szaktárgyukat angol nyelven oktatni tudó középiskolai tanárok számára a 2013-2014-es tanévre. A programban résztvevő tanár egy tanévet taníthat az Egyesült Államokban, míg az amerikai cserepartner Magyarországon tanít egy tanévet a kiutazó magyar tanár intézményében.

    A kiutazó tanár részére a Fulbright Program 3.400 USD havi ösztöndíjat biztosít, fedezi egészségügyi- és balesetbiztosítását, és vállalja a Magyarország és az Egyesült Államok közötti egyszeri oda-vissza utazás költségének teljes összegét. A program a néhai J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé az Amerikai Egyesült Államok és más országok közötti oktatási csereprogram tervezetét, melyben ma már több mint 150 ország állampolgára vesz részt. A világszerte elismert Fulbright ösztöndíj program kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik; pályázati rendszere nyitott, és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Magyarország a koronázási ékszerek hazakerülése után, 1978-ban kapcsolódott a programhoz. Azóta több mint 900 magyar állampolgár nyert el Fulbright ösztöndíjat.   Pályázati beadási határidő: 2012. október 19. Részletes pályázati kiírás és online jelentkezési lap: http://www.fulbright.hu   Egyéb amerikai ösztöndíjlehetőségek: http://www.educationusa.hu
    Kiadó: Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.