OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. október 2., kedd 07:16

A Hajléktalan Embereket Segítők Budapesti Társasága közleménye
    Budapest, 2012. október 1., hétfő (OS) - Az Emberi Erőforrás Minisztérium úgy tudja, idén elmarad a tél? Az otthontalan emberek életét, testi épségét veszélyezteti a téli programok finanszírozásának bizonytalansága.

    2012-ben, a hajléktalan emberek ellátásához szükséges forrásokat az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hajléktalanokért Közalapítvány (HKA) közreműködésével, pályázati úton biztosítja. Az EEM azonban még az ehhez szükséges szerződést sem kötötte meg a szervezettel. A pályázat lebonyolítása ezt követően több hónapot vesz majd igénybe, így a nélkülözhetetlen források várhatóan nem tudnak a hajléktalan ellátó szervezetekhez a tél vége előtt eljutni. A finanszírozás hiánya miatt a vidéki városokban veszélybe kerül az utcán élő emberek intézménybe szállítását végző, gyakran életet mentő Krízisautók, a Diszpécserszolgálatok, továbbá rendkívüli hideg esetén a nappali melegedők hétvégi, éjszakai működése. Budapesten a Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően valamivel jobb a helyzet, de a legyengült, ápolásra szoruló embereket elhelyező lábadozók működtetéséhez, az alapvetően szükséges gyógyszerek, kötszerek, élelmiszerek, illetve a nappali melegedők téli feladatainak biztosításához szükséges források itt sem állnak rendelkezésre. A Tizek Tanácsa figyelmezteti a döntéshozókat, hogy amennyiben 2012/2013 telén is számítanak hideg időjárásra, azonnali intézkedés szükséges, hogy a minden korábbinál komolyabb krízishelyzet kialakulását, az otthontalan emberek tömegének életveszélybe kerülését meg lehessen előzni.
    Kiadó: Hajléktalan Embereket Segítők Budapesti Társasága

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.