OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. október 5., péntek 20:06

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2012. október 5., péntek (OS) - AZ EURÓPAI UNIÓ OKTATÁSÉRT FELELŐS MINISZTEREINEK INFORMÁLIS TALÁLKOZÓJA

    2) Szövegértési készséget mindenkinek: kulcs a méltányosabb oktatáshoz.

Az EU szövegértési készségekkel foglalkozó magas szintű szakértői csoportja jelentést készített, amely a szövegértés minden európai országot sújtó válságára hívja fel a figyelmet. A magyar szempontból is kiemelten kezelt kérdés kapcsán Gloviczki Zoltán felszólásában vázolta, hogy a jelentésben foglaltak közül mely elemeket helyezzük a helyi és európai szintű akciótervek középpontjába. A legfontosabb tényezők, mint az írást, olvasást tanító pedagógusok munkájának eredményessége, a koherens, szövegértést támogató tantervek, a pedagógiai értékelési rendszerek, vagy a társadalmi-gazdasági szakadék csökkentése külön is kiemelte a helyettes államtitkár. Röviden ismertette a fenti célok érdekében tett nemzeti erőfeszítéseket is.

Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Ciprus célkitűzése mindkét témában tanácsi következtetések elfogadása az Európai Unió Oktatás, Ifjúság, Kultúra, Sport (OIKS) Tanácsának novemberi ülésén.


Emberi Erőforrások Minisztériuma
Oktatásért Felelős Államtitkárság

2012.10.05.
    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.