OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. október 17., szerda 14:10

A Közép Európai Club Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2012. október 17., szerda (OS) - KEP megemlékezés és vita az 56-os forradalomról

    a Közép-európai Pannonia Szenátora ebben az évben Dömötör Zoltán az 1956 Magyar Nemzetőrség országos parancsnoka lett
Az érdekes előadások után kialakult élénk vitában egyetértés alakult ki abban, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc a legújabb kori magyar történelem legjelentősebb eseménye, amelynek kihatása a világtörténelemre minden más magyar eseménynél nagyobb volt. Ugyanakkor a vitafórum moderátora, Czeglédi József az 56-os Dialógus Bizottság elnöke, az MTA Köztestület tagja egyetértett azokkal, akik szerint a forradalom nem vált a nemzeti egység forrásává. A jövőben ezen változtatnunk kell hangsúlyozta Czeglédi.

A rendezvény keretében hg. Esterházy Antal, a KEP elnöke átadta Dömötör Zoltán nemzetőr vezérezredesnek a KEP Szenátora ez évi kitüntető oklevelét, amit eddig többek között Habsburg Ottó, posztumusz Antall József és Németh Miklós miniszterelnökök, több akadémikus, professzor, olimpiai bajnok és 56-os halálra ítélt kapott meg. A kitüntetés átadása alkalmával laudációjában Marinovich Endre a KEP társelnöke, c. nagykövet, Antall József és Boross Péter volt miniszterelnökök egykori kabinetfőnöke hangsúlyozta Dömötör Zoltán 56-os forradalmár érdemeit és intenzív hagyományápoló munkáját. Ugyancsak az 56-os ünnepi megemlékezés keretében a KEP elnöke hg. Esterházy Antal, a hercegi család feje és a KEP ügyvezető elnöke Czeglédi József, a forradalom fegyveres résztvevője a Nemzetőrség 56-os jubileumi emlékérmét vette át Dömötör Zoltán nemzetőr vezérezredestől, aki méltatta 56-os hagyományápoló munkájukat.

                    KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.