2024. április 20. szombat

2012. október 17., szerda 14:10

A Közép Európai Club Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2012. október 17., szerda (OS) - KEP megemlékezés és vita az 56-os forradalomról

a Közép-európai Pannonia Szenátora ebben az évben Dömötör Zoltán az 1956 Magyar Nemzetőrség országos parancsnoka lett
Az érdekes előadások után kialakult élénk vitában egyetértés alakult ki abban, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc a legújabb kori magyar történelem legjelentősebb eseménye, amelynek kihatása a világtörténelemre minden más magyar eseménynél nagyobb volt. Ugyanakkor a vitafórum moderátora, Czeglédi József az 56-os Dialógus Bizottság elnöke, az MTA Köztestület tagja egyetértett azokkal, akik szerint a forradalom nem vált a nemzeti egység forrásává. A jövőben ezen változtatnunk kell hangsúlyozta Czeglédi.

A rendezvény keretében hg. Esterházy Antal, a KEP elnöke átadta Dömötör Zoltán nemzetőr vezérezredesnek a KEP Szenátora ez évi kitüntető oklevelét, amit eddig többek között Habsburg Ottó, posztumusz Antall József és Németh Miklós miniszterelnökök, több akadémikus, professzor, olimpiai bajnok és 56-os halálra ítélt kapott meg. A kitüntetés átadása alkalmával laudációjában Marinovich Endre a KEP társelnöke, c. nagykövet, Antall József és Boross Péter volt miniszterelnökök egykori kabinetfőnöke hangsúlyozta Dömötör Zoltán 56-os forradalmár érdemeit és intenzív hagyományápoló munkáját. Ugyancsak az 56-os ünnepi megemlékezés keretében a KEP elnöke hg. Esterházy Antal, a hercegi család feje és a KEP ügyvezető elnöke Czeglédi József, a forradalom fegyveres résztvevője a Nemzetőrség 56-os jubileumi emlékérmét vette át Dömötör Zoltán nemzetőr vezérezredestől, aki méltatta 56-os hagyományápoló munkájukat.

KEP Elnökség

Kiadó: Közép Európai Club Egyesület