OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2012. november 15., csütörtök 21:06

A Magyar Autonóm Néppárt közleménye
    Budapest, 2012. november 15., csütörtök (OS) - A Magyar Autonóm Néppárt egyre inkább keresi az okot, hogy az Oktatásért Felelős Államtitkárság, miért nem közelítheti álláspontját nagyobb léptékben, a Pedagógusok Szakszervezete által felhozott problémák orvoslásához. Nem "zavarkeltésnek" kell beállítani, ha az érdekek különbözőek.* Az általunk hozzáférhető dokumentumok alapján ez esetben inkább az államosításra fordított határidő betartása a fontosabb tényező a kormány számára, mint a konszenzus.

    Továbbá szintén ide vonatkoztatva, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény valóban magasabb rendű jogszabály, de nem mindenek felett álló törvény, így annak felülírása törvénymódosítással lehetséges.* Hivatkozva (* )a cikkre:   http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=185666  A z oktatásügy minden ember és szervezet számára fontos tényező. Itt nem lehet közös nevezőre hozás nélkül továbblépni, hiszen a következő generációk nevelése, oktatása nemzetünk érdeke.  A kormány ne helyezzen a nemzetgazdasági stabilizációs projekt keretein belül több súlyt a kötelező közoktatási ellátórendszer tengelyére. Valamint nem elhanyagolható feladat az sem a kormány számára, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működési anomáliáit is mihamarabb fel kell számolnia. A párt támogatja a demokratikus érdekérvényesítés valamennyi formáit, amely elősegíti a Pedagógusok Szakszervezetének ez ügyben lévő előrébb jutását. Takács Gábor elnök A párt székhelye és címe: 1214. Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 390. e-mail: magyarautonomneppart@gmail.hu  Telefon: 06-30-714-07-85. honlap: www.magyarautonomia.hu
    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.