OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. december 12., szerda 10:09

A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának közleménye
    Budapest, 2012. december 12., szerda (OS) -

    A Magyar Művészeti Akadémia Elnökségének nyilatkozata

A Magyar Művészeti Akadémia, hűen a művészet egyetemes értékeihez, nemzeti kultúránkat kívánja szolgálni.
Az elmúlt hetekben kialakult viták számos félreértésen és félreértelmezésen alapultak. Kérjük, hogy Akadémiánkat a tények, döntéseink és tevékenységünk érdemi vizsgálatát követően, elfogultságokat félretéve ítéljék meg a nyilvánosság előtt velünk foglalkozók.
Ha részünkről születtek is félreérthető vagy félreértelmezhető megfogalmazások, biztosíthatunk mindenkit, hogy szándékunkkal ellentétes bármilyen emberi és közösségi érték megsértése.
Bízunk abban, hogy az elkövetkező időkben jóhiszemű párbeszéd, valamint lelki és szellemi gyarapodást szolgáló tevékenység jellemzi a hazai kulturális élet szereplőit. Minden ilyen módon gondolkodó és cselekvő személlyel, illetve közösséggel együttműködésre törekszünk, ahogy tettük ezt eddig is.
Az MMA a jövőben olyan nagy múltú intézményeket működtet majd, mint a Pesti Vigadó és a Műcsarnok, amelyekben a nemzeti kultúra és a művészet egyetemes értékeinek bemutatása a célunk.

A Magyar Művészeti Akadémia Elnöksége
    Kiadó: Magyar Művészeti Akadémia Titkársága

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.