OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. december 12., szerda 13:20

A Közép Európai Club Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2012. december 12., szerda (OS) - A világgazdaságot és a magyar nemzetgazdaságot sújtó válsággal, a kilábalás lehetőségeivel foglalkozott a KEP sikeres évzáró rendezvénye.

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) december 11-én tartotta soron következő, a 2012-es évet lezáró Törzsasztal Fórumát, Budapesten, a Thomas Hotelben.
A nagyívű előadás több, a globális gazdaságot érintő, társadalmi problémával foglalkozott. Lóránt Károly ismertette azt a brüsszeli tartózkodása idején készített prognózist, amely a világ népességének robbanásszerű növekedését, és az egyes népcsoportok korábbi arányainak radikális megváltozatását jelzi. Ebben az összefüggésben felvetődnek a különböző kultúrák együttélési kényszerűségéből következő feszültségek is. Ami a magyar gazdaság jelenlegi, válságos helyzetéből való kilábalást illeti, Lóránt Károly duális megoldást javasol. Egyfelől illeszkedni kell a nemzetközi trendekhez, másfelől pedig meg kell felelni a helyi érdekeknek. Ez utóbbi megvalósítása érdekében jelentős szerepet kapnak a perifériára szorult országok együttműködésében rejlő lehetőségek.
A nagy érdeklődéssel követett előadást élénk vita követte, amelynek moderátora Dr. Marinovich Endre a KEP társelnöke, a BGF tanára, c. nagykövet, Antall-Boross miniszterelnökök kabinetfőnöke volt.
További információ: www.kepcp.hu
           KEP Elnöksége

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.