2024. április 19. péntek

2012. december 12., szerda 13:20

A Közép Európai Club Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2012. december 12., szerda (OS) - A világgazdaságot és a magyar nemzetgazdaságot sújtó válsággal, a kilábalás lehetőségeivel foglalkozott a KEP sikeres évzáró rendezvénye.

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) december 11-én tartotta soron következő, a 2012-es évet lezáró Törzsasztal Fórumát, Budapesten, a Thomas Hotelben.
A nagyívű előadás több, a globális gazdaságot érintő, társadalmi problémával foglalkozott. Lóránt Károly ismertette azt a brüsszeli tartózkodása idején készített prognózist, amely a világ népességének robbanásszerű növekedését, és az egyes népcsoportok korábbi arányainak radikális megváltozatását jelzi. Ebben az összefüggésben felvetődnek a különböző kultúrák együttélési kényszerűségéből következő feszültségek is. Ami a magyar gazdaság jelenlegi, válságos helyzetéből való kilábalást illeti, Lóránt Károly duális megoldást javasol. Egyfelől illeszkedni kell a nemzetközi trendekhez, másfelől pedig meg kell felelni a helyi érdekeknek. Ez utóbbi megvalósítása érdekében jelentős szerepet kapnak a perifériára szorult országok együttműködésében rejlő lehetőségek.
A nagy érdeklődéssel követett előadást élénk vita követte, amelynek moderátora Dr. Marinovich Endre a KEP társelnöke, a BGF tanára, c. nagykövet, Antall-Boross miniszterelnökök kabinetfőnöke volt.
További információ: www.kepcp.hu
           KEP Elnöksége