OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2012. december 19., szerda 15:32

A Gyógyszermentes Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2012. december 19., szerda (OS) - Magyar orvosi módszer lehet a világűrben - EMOST

    Bemutatkozást tartott egy magyar kutató, fejlesztő cég, Oroszország legnagyobb kutató-városában, Obnyinszkban, az Orosz Föderáció Orvosi Sugárbiológiai Kutatóintézetében. A világ talán leghíresebb biofizikai kutatóintézete 2012. szeptemberében meghívással módot adott arra, hogy magas rangú tudományos szakemberek előtt az új módszert (EMOST) a team bemutassa. Harminckét világhírű tudós és kutató előtt kapott Dr. Erdőfi-Szabó Attila (Ph.D) tudományos bemutatkozásra lehetőséget. A bemutatkozás helytállt, majd az együttműködési megállapodás decemberben aláírásra került. A szakmai elismerés része, hogy a módszer képes lehet magas kockázatú helyzetekben is pszichés egyensúlyt teremteni és megtartani, képes bizonyos öngyógyító folyamatokat kiváltani és fenntartani –nyilatkozta Konopljannyikov Anatolij Georgievics professzor. Az EMOST helytállhat a 2028-2032-re tervezett első emberi Mars expedícióban is. A tizenegy hónapos odaút, majd a pálya miatti tizenhat hónapos Marson való kényszer ott tartózkodás, és a nyolc, tizenegy hónapos visszaút sok kockázatot rejt a legénység számára. Kiemelt kockázat az asztronauták állandó pszichés helytállása, a bezártságból és folyamatos hajó állag kockázatból adódó extrém stressz kezelés, a folyamatos egyensúly- és testérzékelési hiány, a keringési rendszer túlterheltsége, és a kozmikus elektromágneses sugárzás –tudtuk meg a kutatócsoport vezetőjétől. A nemzetközi együttműködésről hamarosan beszámolunk
    
    Kiadó: Gyógyszermentes Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.