OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 13. hétfő
Ismertető


2012. december 20., csütörtök 07:10

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) közleménye
    Budapest, 2012. december 19., szerda (OS) - Egy újabb nemzeti kinccsel lettünk szegényebbek! A MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) sajnálattal értesült arról, hogy a Magyar Nemzeti Ellenállási Szövetség (MANESZ) 2012. december 31-én tevékenységét beszünteti.

    Szász András országos elnök a MEASZ által kitüntetett Radnóti-díjas a MEASZ elnökét levélben értesítette, hogy a működési költségeikre támogatást nem kapnak, a befizetett tagdíjaik nem elegendőek a szervezet életének a fenntartására. Kifejti továbbá: "Országos Elnökségünk és a magam nevében hálásan köszönöm amit gyümölcsöző együttműködésünkért tettél. Megbecsüléssel emlékezünk az együtt töltött időkre. Kérlek, tartsatok meg jó emlékezetben bennünket." A MANESZ tagjai még az Antall-kormány idején váltak ki a MEASZ-ból, tevékenységükben határozottan képviselték a II. világháború ellenállóinak nemzeti örökségét. Sajnálatos és megdöbbentő, hogy a 20 év alatt jelentős múltat kialakító szervezet, amely nemzeti örökségünk egyik kincsévé vált, éppen akkor kényszerül megszüntetni tevékenységét, amikor a regnáló Magyar Kormány a nemzeti tudat erősítésének szlogenjét hangsúlyozza. Csak reménykedhetünk abban, hogy a kormány által képviselt egyfajta "nemzeti tudat" nem a politikailag szemben álló oldal, a kétes "értékű" nyilas szellemiség. A MEASZ pótolhatatlan veszteségnek tekinti a MANESZ tevékenységének a beszüntetését, amely a mai Magyar Kormány megbocsáthatatlan bűne. Hanti Vilmos a MEASZ és a FIR (Ellenállók Nemzetközi Szövetsége) elnöke

    Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.