2024. május 10. péntek

2012. december 21., péntek 19:42

Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) közleménye
    Budapest, 2012. december 21., péntek (OS) - A MEASZ-Bajcsy-Zsilinszky Endre Emlékbizottság (BZSEE) üzenete

A BZSEE úgy értesült, hogy a magukat "Bajcsy - Zsilinszky Endre tisztelői"-ként megnevezettek  Zétényi Zsolt (jogász, volt MDF-es képviselő, a Jobbik alkotmánybíró-jelöltje, Ságvári Endre meggyilkolásának vádjával elítélt, kivégzett, majd 2006-ban felmentett Kristóf László ügyében a felülvizsgálati eljárásban az indítvány szerkesztője, a család képviselője, valamint a háborús bűnös Képíró Sándor védőügyvédje) vezetésével Bajcsy-Zsilinszky Endre 1944. 12. 24-én történt kivégzésének idei évfordulóján megemlékezést tartanak a budapesti Deák téren. A BZSEE üdvözli, hogy vannak ma olyanok, akik Bajcsy-Zsilinszkyre tisztelettel kívánnak tekinteni és reméli, hogy a főhajtás történelemhamisítás nélküli, s az antifasiszta mártír életútjára hitelesen emlékező lesz. Bajcsy-Zsilinszkyt, a II. világháború egyik legjelentősebb antifasiszta képviselőjét 68 éve a mai szélsőjobboldaliak szellemi elődei, a nyilasok végezték ki. A 2012-ben létrehozott BZSEE Horváth János (FIDESZ) és Vitányi Iván (DK) vezetésével - a megszűnt Bajcsy-Zsilinszky Társaság folytatójaként - emlékeztetni kíván arra, hogy névadója bátran támadta a magyar kormányok németbarát politikáját, harcolt országunk háborúból való kilépéséért, a szélsőjobbtól jutott el a nácizmus elutasításáig, még tévelygéseiben is a nemzet, a haza érdekét vélte szolgálni. Élete a magyar nép és a haza szabadságáért, függetlenségéért folytatott harca és vértanúsága ma is példát mutat
    Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ)