OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2012. december 21., péntek 19:42

Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) közleménye
    Budapest, 2012. december 21., péntek (OS) - A MEASZ-Bajcsy-Zsilinszky Endre Emlékbizottság (BZSEE) üzenete

    
A BZSEE úgy értesült, hogy a magukat "Bajcsy - Zsilinszky Endre tisztelői"-ként megnevezettek  Zétényi Zsolt (jogász, volt MDF-es képviselő, a Jobbik alkotmánybíró-jelöltje, Ságvári Endre meggyilkolásának vádjával elítélt, kivégzett, majd 2006-ban felmentett Kristóf László ügyében a felülvizsgálati eljárásban az indítvány szerkesztője, a család képviselője, valamint a háborús bűnös Képíró Sándor védőügyvédje) vezetésével Bajcsy-Zsilinszky Endre 1944. 12. 24-én történt kivégzésének idei évfordulóján megemlékezést tartanak a budapesti Deák téren. A BZSEE üdvözli, hogy vannak ma olyanok, akik Bajcsy-Zsilinszkyre tisztelettel kívánnak tekinteni és reméli, hogy a főhajtás történelemhamisítás nélküli, s az antifasiszta mártír életútjára hitelesen emlékező lesz. Bajcsy-Zsilinszkyt, a II. világháború egyik legjelentősebb antifasiszta képviselőjét 68 éve a mai szélsőjobboldaliak szellemi elődei, a nyilasok végezték ki. A 2012-ben létrehozott BZSEE Horváth János (FIDESZ) és Vitányi Iván (DK) vezetésével - a megszűnt Bajcsy-Zsilinszky Társaság folytatójaként - emlékeztetni kíván arra, hogy névadója bátran támadta a magyar kormányok németbarát politikáját, harcolt országunk háborúból való kilépéséért, a szélsőjobbtól jutott el a nácizmus elutasításáig, még tévelygéseiben is a nemzet, a haza érdekét vélte szolgálni. Élete a magyar nép és a haza szabadságáért, függetlenségéért folytatott harca és vértanúsága ma is példát mutat
    Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.