OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2013. január 2., szerda 10:26

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. január 2., szerda (OS) - Botrányos állami földpályázatok – Az LMP támogatja a gazdák önszerveződését

    Nem ők az egyetlenek, akiket az állami földpályázatokon hátrány ért a jó kapcsolatokkal rendelkező új földesurakkal szemben. Az LMP ezért támogatja és fontosnak tartja a gazdálkodók önszerveződését, mert így közösen át tudják tekinteni a településük határában lévő földek helyzetét, megteremthetik a helyi gazdák érdekképviseletét, és részt vehetnek a helyi birtokpolitikai döntésekben. A gazdatanácsok megalakítása a földtörvény tervezetében is szereplő helyi földbizottságok kialakításának is fontos első lépését jelentheti. A februárban esedékes agrárkamarai küldöttválasztások demokratikus lebonyolításához is elengedhetetlen a gazdálkodók tudatos önszerveződése.

Az LMP egy decemberi agrártörvény-módosítása során már javasolta, hogy a létrehozandó helyi földbizottságok kapjanak nagyobb hozzáférést a földhasználati nyilvántartáshoz, hogy a helyi földügyekben  véleményt nyilváníthassanak. Ezt akkor a kormánypártok leszavazták. Reméljük, a gazdálkodók a kormányzati manipuláció ellenére belátják: csak az együttműködés és a független érdekképviselet biztosíthatja számukra, hogy valódi beleszólásuk legyen a termőföld és a vidék sorsába.


Szabó Rebeka
országgyűlési képviselő,
a Mezőgazdasági bizottság tagja

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.