OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2013. január 31., csütörtök 17:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. január 31., csütörtök (OS) - A Sportért Felelős Államtitkársághoz kerülnek az ifjúsági ügyek,a Kék Pont Drogambulancia tapasztalatairól és tűcsere-programjáról tájékozódott Kiss Norbert.

    "A Kék Pont Drogkonzultációs Központnál szerzett értékes információk megerősítettek abban, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy ne ismétlődjön meg a Romániában és Görögországban kialakult helyzet, ahol az  intravénás szerhasználók körében jelentősen megnőtt a HIV/AIDS fertőzés előfordulása"- jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) helyettes államtitkára, Kiss Norbert a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítványnál tett látogatását követően.
Kiss Norbertet Prof. Dr. Rácz József, a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia vezetője tájékoztatta Alapítványa működéséről, az adott szakterületen meglévő eddigi tapasztalataikról a szervezet budapesti, nyolcadik kerületi, Magdolna utcai központjában. Az Alapítvány komplex tevékenységet végez, a drogbetegek egészségügyi és szociális ellátása mellett megelőzéssel, önsegítéssel és ártalomcsökkentéssel kapcsolatos programokat, azon belül tűcsere-programot is működtet. A szerhasználat változása, a designer drogok elterjedése miatt nőtt a tűhasználat gyakorisága. Fontos az ellátó szervezetrendszerek közötti együttműködések erősítése - hangzott el az egyeztetésen.
    
    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.