2024. április 27. szombat

2013. január 31., csütörtök 17:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. január 31., csütörtök (OS) - A Sportért Felelős Államtitkársághoz kerülnek az ifjúsági ügyek,a Kék Pont Drogambulancia tapasztalatairól és tűcsere-programjáról tájékozódott Kiss Norbert.

"A Kék Pont Drogkonzultációs Központnál szerzett értékes információk megerősítettek abban, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy ne ismétlődjön meg a Romániában és Görögországban kialakult helyzet, ahol az  intravénás szerhasználók körében jelentősen megnőtt a HIV/AIDS fertőzés előfordulása"- jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) helyettes államtitkára, Kiss Norbert a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítványnál tett látogatását követően.
Kiss Norbertet Prof. Dr. Rácz József, a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia vezetője tájékoztatta Alapítványa működéséről, az adott szakterületen meglévő eddigi tapasztalataikról a szervezet budapesti, nyolcadik kerületi, Magdolna utcai központjában. Az Alapítvány komplex tevékenységet végez, a drogbetegek egészségügyi és szociális ellátása mellett megelőzéssel, önsegítéssel és ártalomcsökkentéssel kapcsolatos programokat, azon belül tűcsere-programot is működtet. A szerhasználat változása, a designer drogok elterjedése miatt nőtt a tűhasználat gyakorisága. Fontos az ellátó szervezetrendszerek közötti együttműködések erősítése - hangzott el az egyeztetésen.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma