OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2013. március 6., szerda 16:23

JAVÍTÁS - A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. március 6., szerda (OS) - JAVÍTOTT VÁLTOZAT - Reagálás az Európa Tanács főtitkárának nyilatkozatára

    Magyarországon működik a jogállam, éppen ezért az Országgyűlés a folyamatban lévő alkotmánymódosítás elfogadásával az Alkotmánybíróság döntésének tesz eleget. A magyar kormány és a magyar Országgyűlés is tiszteletben tartja az európai uniós és az Európa Tanácsi tagsággal együtt járó kötelezettségeket. Meggyőződésünk, hogy az Országgyűlés előtt fekvő alkotmánymódosítás e kötelezettségekkel teljes mértékben összhangban áll. Természetesnek tekintjük, hogy az Európa Tanács figyelemmel kíséri a tagállamok alkotmánymódosításait, ugyanakkor nem tarjuk elfogadhatónak, hogy az Európa Tanács főtitkára az alkotmánymódosítás elfogadását megelőzően olyan előzetes ítéletet hirdessen, mely nyilvánvaló félreértésen alapul.

Különösen furcsának tartjuk ezt az eljárást azért, mert az Európa Tanács két, Magyarországgal foglalkozó jelentéstevője február végén hivatalos látogatáson járt Magyarországon, ahol az Országgyűlés elnökétől, illetve a kormánypárti frakciók vezetőitől kaptak részletes tájékoztatást az alkotmánymódosítás okairól. Nyilvánvaló félreértés az Európa Tanács főtitkárának azon állítása, mely szerint "a magyar kormány újra be akarja vezetni azokat az átmeneti intézkedéseket, amelyeket az Alkotmánybíróság megsemmisített".

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.