OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2013. március 7., csütörtök 11:25

A Barankovics István Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. március 7., csütörtök (OS) - Elképzelhető-e a fél évszázaddal későbbi jövő? "When I"m 64 – Amikor 64 éves leszek" címmel jövőbe pillantó esszépályázatot írt ki 14-20 éves fiataloknak a kereszténydemokrácia értékmegőrzésével és közvetítésével foglalkozó Barankovics István Alapítvány. Az esszépályázat egy, a fiatalok politikai kultúrájának, társadalmi felelősségének és aktivitásának fejlesztését célzó átfogó program egyik lépése.

    Tavaly novemberben tematikus tanári kerekasztallal indult, idén az esszépályázattal, majd szakmai konferenciával, nyári demokrácia tréninggel, ősszel pedig az Online Demokrácia Activity elnevezésű játékos társadalomismereti és demokrácia gyakorlati vetélkedővel folytatódik a Barankovics István Alapítvány programja. Az esszépályázatra az Alapítvány április 11-ig várja a 3500-15000 karakter terjedelemben leírt jövőképeket: "Könyvek és filmek serege láttatja csaknem végtelen számú változatban a mindenkori jövőt, de vajon Te el tudod-e képzelni, milyen lesz? Milyen lesz az a világ, amelyben már túl vagy legfontosabb választásaidon? Vajon részt veszel, részt vehetsz-e az alakításában, vajon egyéni választásaiddal befolyásolhatod-e a jövőt? El tudod-e képzelni a 64-ik születésnapod reggelét? Kik vesznek körül, milyen világ vesz körül, ki leszel Te azon a reggelen?" A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri értékeli és a legjobbnak ítélt pályázatok díjakban és jutalomban részesülnek.
Részletes információ:
(http://barankovics.hu/palyazati-kiiras-14-20-eves-kozepiskolasok-szamara)

    Kiadó: Barankovics István Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.