OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2013. március 13., szerda 09:41

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2013. március 13., szerda (OS) - Gyengülő forint, erősödő elégedetlenség

    Az Orbán-Matolcsy kettős ismét bedöntötte a forintot. Ezzel a Fidesz Zrt. spekulánsai megint jól járnak, az átlagemberek viszont újra súlyos árat fizetnek.

Matolcsy György jegybanki kinevezése és Orbán Viktor újabb demokráciaromboló intézkedései megtették a hatásukat. A magyar kormány iránti bizalom hiánya az euró, a svájci frank és a dollárral szemben is rekordszint közelébe gyengítette a forintot. Ez újabb három csapást jelent az egyre rosszabbul élő családoknak.

A frankárfolyam elszabadulása lehetetlen helyzetbe hozza a lakás- és autóhitelt törlesztőket. A forint dollárral szembeni leértékelése előbb az üzemanyagárak, majd a tej és a kenyér árának növekedésében fog jelentkezni. A 300 forint feletti euróárfolyam pedig az államadósság-csökkentést ássa alá, ez pedig a befektetői bizalom további romlását vonja maga után.

Mindez megint azokat sújtja, akik egyre bizonytalanabbul élnek, és mit sem tehetnek az Orbán-kormány igazságtalan gazdaságpolitikájáról. Az MSZP célja, hogy az Orbán-kormány teljesítményével joggal elégedetlen emberek 2014 után a mainál kiszámíthatóbban és jobban éljenek. Ehhez olyan erős forintra lesz szükség, mint a 2010-es kormányváltáskor volt, amikor 265 forint volt az euró és 185 forint volt a svájci frank.

Török Zsolt,
szóvivő

"Az a miniszterelnök, akinek kormányzása idején 300 Ft fölé emelkedik az euró árfolyama, nem tud kormányozni és le kell mondania!"
Orbán Viktor 2008. április

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.