OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2013. április 29., hétfő 19:57

A( Fidesz közleménye
    Budapest, 2013. április 29., hétfő (OS) - Bajnai a kormányzása alatt éppen az ellenkezőjét csinálta, mint amiről most beszél

    Annak a szélsőséges gazdaságpolitikának, amelyet Bajnai Gordon vall magáénak, az lenne az eredménye, hogy a külföldi nagytőke a hazai munkahelyteremtés helyett újra kisöpörné a magyar emberek munkájából megtermelt profitot az országból. A baloldal kormányzása alatt éppen az ellenkezőjét érte el, mint amiről most beszél: a Gyurcsány-Bajnai-kormány "szakszerű gazdaságpolitikájának" vége az lett, hogy  megduplázódott a munkanélküliség. Bajnai Gordon most ígér "torony órát lánccal", de ha rajta múlna, ugyanazt a veszélyes gazdaságpolitikát folytatná, mint korábban: 2 millió munkavállaló bérét kétszer-háromszor magasabb adókulccsal sújtaná a jelenleginél, a minimálbért 32 ezer forinttal csökkentené, a gyermekesek családi adókedvezményét is szűkítené. Magyarország a 2010-es kormányváltás óta jobban teljesít a foglakoztatásban, mint korábban, és mint az európai országok általában, a csökkenő európai foglalkoztatás ellenére fokról-fokról tudtuk növelni a foglalkoztatottak számát, ma 160 ezerrel több magyar ember dolgozik, mint Bajnai Gordon leköszönésekor. Az idő Magyarországot igazolta, jó utat választottunk: egyre biztatóbb adatok érkeznek a fiatalok, a nők és az 55 év felettiek foglalkoztatásáról is. A munkavállalókat ma Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa és a családi kedvezmény, a munkáltatókat soha nem látott adókedvezmények segítik a munkahelyteremtésben.
Zsigó Róbert, Fidesz szóvivő
    Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.