OS Országos Sajtószolgálat
2023. november 28. kedd
Ismertető


2013. május 26., vasárnap 13:59

A Közép-Európai Club Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. május 26., vasárnap (OS) -

    A hallgatóság nagy érdeklődése előzte meg a társadalompolitikai kérdésekkel foglalkozó szekciót, amelynek megnyitó előadását Prof. Dr. Pozsgay Imre v. államminiszter tartotta a demokratikus intézményrendszer működésének tapasztalatairól és aktuális kérdéseiről. Felkért hozzászólóként szerepelt Dr. Sárközy Tamás jogászprofesszor, gazdag közéleti és jogalkotói tapasztalatairól adva tanúságot, valamint Dr. Gáva Krisztián, jogalkotásért felelős helyettes-államtitkár, aki értelemszerűen a kormányzati oldal álláspontját mutatta be. Az előzetesen kiadott programtól eltérően – szervezéstechnikai okokból – a második és a harmadik szekció helyet cserélt. Ennek megfelelően következett Prof. Dr. Szakály Sándor hadtörténész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektor-helyettesének előadása arról, hogyan épülnek be a történelmi hagyományok a mai közéletbe. Számos megfontolandó gondolata, példákban gazdag előadása után kapott szót Dr. Gantner Péter történész, aki első sorban arról beszélt, hogyan épült be a szovjet típusú diktatúra, a társadalom- és történelem szemlélet a magyar közgondolkodásba, és hogyan verte szét a II. Világháború után induló demokratikus közéletet. Ezt egészítette ki a fiatalság történelem- és hagyomány tiszteletét jól ismerő és az ezzel kapcsolatos felvilágosító munkát végző tapasztalataival Dr. Horváth László, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum igazgatója.

    Kiadó: Közép-Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.