2024. május 6. hétfő

2013. június 6., csütörtök 11:49

A HIT Gyülekezete közleménye
    Budapest, 2013. június 6., csütörtök (OS) - A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata most is felkészült, hogy minél hathatósabb segítséget nyújtson az árvízi katasztrófa megelőzésében és a már sajnálatosan bajba jutottaknak.

A hét elején létrehoztunk egy vezetési-irányítási centrumot, amely több mint ezer, kétkezi segítséget nyújtó aktivistát koordinál, valamint közétkeztetési, árvíz-katasztrófavédelmi eszközökkel, melegedő- és pihenősátrakkal, illetve más, krízishelyzeteknél használatos kellékekkel, anyagokkal készül a védekezési munkálatok támogatására a Duna teljes hosszán.

Munkatársaink elsősorban a helyi polgármesterekkel, és a katasztrófavédelem helyi irányítóival vették és veszik fel a kapcsolatot. Mivel országszerte önkéntesek sokasága jelezte felénk segítő szándékát, azonnal mozgósítható állományunk folyamatosan bővül, és a felmerülő szükségeknek megfelelően bármikor, bárhova átcsoportosítható.

Az ország több pontján került már sor konkrét közreműködésünkre (pl. Szigetköz, Almásfüzitő, Győr, Komárom, Esztergom, Római-part, Csillaghegy, Margit-sziget). Segítségnyújtásunk a gátépítéstől, az ott dolgozók ellátásán, a bajba jutottak részére nagy kapacitású ellátó-pontok kialakításán és működtetésén át, az ember- és vagyonmentési, illetve védelmi tevékenységre is kiterjed.

A +36 30 431 8344-es krízis-telefonszámon Mihály József , védelmi főmegbízott fogadja a hívásokat (e-mail: jmihaly@hit.hu).

Isten óvja Magyarországot!

Budapest, 2013. június 6.

Hit Gyülekezete
Sajtóiroda