OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2013. június 10., hétfő 16:31

A Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet közleménye
    Budapest, 2013. június 10., hétfő (OS) - Szcientológia önkéntes lelkészek segítettek az árvízvédelmi munkálatokban

    Ma hajnalban tetőzött a Duna Budapesten, azóta folyamatosan csökken a vízszint. Az árvízvédelmi munkálatokban több ezren vettek részt köztük helyi lakosok, civil szervezetek és különböző vallások képviselői.

A Szcientológia önkéntes lelkészek Budapest három kritikus pontjánál a Római parti ártérben, a Margit-hídnál és a Batthyány térnél segítettek a gátak építésében és megerősítésében.

Múlt héten az Aranyhegyi patak megduzzadt a Duna áradásától, ezért ezt az útszakaszt pénteken lezárták. A Szcientológia önkéntes lelkészek még aznap megépítették a gátat a Pók utca végében, hogy megvédjék a Nánási úton lévő lakóparkokat. Szombaton pedig a Vízművel egyeztetve megmagasították és megerősítették a Nánási úti vízmű gátjait.

Esténként a Margit-hídnál és a Batthyányi térnél a gátak építésén és a szivárgó részek kezelésén dolgoztak a napközben megfáradt munkásokat váltva, hogy ezzel segítsék a közműveket az árvízelhárításban.

Közel 200 sárga pólós önkéntes lelkész vett részt hatékonyan a munkában az ártéri területeken a gátak megerősítésében, biztosították az ott dolgozó munkások és önkéntesek élelemmel való ellátását, valamint együttműködtek a katasztrófakezelő, rendfenntartó szervekkel és más önkéntes csoportok képviselőivel.

Az Önkéntes lelkész programot az 1970-es évek közepén hozta létre L. Ron Hubbard, a Szcientológia Alapítója. További információért látogasson el a www.onkenteslelkeszek.hu oldalra.
    Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.