OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. június 11., kedd 10:25

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2013. június 11., kedd (OS) - A Budapesti Corvinus Egyetem 5,3 Mrd Ft állami támogatást kap 2013-ban, ezen felül további csaknem 6 Mrd Ft bevételre számít a tervezett költségvetése alapján. Az intézmény felelőssége, hogy ezt az összeget racionálisan használja fel, ebből  biztosítsa a bérek kifizetését, a képzések megszervezését, és működtesse az infrastruktúrát, melynek része a liftek működőképességének biztosítása is.

    Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a normatív költségvetési támogatás országos csökkenése mögött a hallgatói létszám jelentős csökkenése áll. A sajtóban csak ezen költségvetési támogatás csökkenéséről szoktak beszélni, a valóság azonban az, hogy a felsőoktatási intézmények teljes költségvetése évről-évre növekszik. Az egyetemek és főiskolák ugyanis nem csupán a mindenkori éves költségvetési törvény alapján kapnak támogatást, hanem különböző hazai és EU-s pályázati forrásokból is.

A kormány 2012. decemberi határozatában – 1668/2012. (XII. 21.) Korm. határozat a magyar felsőoktatás megújításáról – arra vállalt kötelezettséget, hogy az új felvételi eljárásból fakadó többletlétszám után járó többletköltségeket biztosítja az intézmények számára. Mivel feltételezhetően a BCE esetén is nőni fog az előzetesen tervezetthez képest a magyar állami ösztöndíjas hallgatók száma, ezt a többletforrást a kormány a BCE számára is biztosítani fogja.
    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.