OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2013. június 23., vasárnap 21:58

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2013. június 23., vasárnap (OS) -

    A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye

A június 25.-i Kúriai döntés olyan lavinát indíthat el, mely során az Egyesület elnöksége szerint el kell jutni oda, hogy a felelősség kérdését is véglegesen és a társadalom számára megnyugtatóan rendezni kell a devizahiteles ügyben. Az egyesület elnöke (Falus Zsolt Ferenc) szerint a volt jegybankelnök Simor András és az alelnökök vagyonszaporulatával kapcsolatban a bennfentesség tekintetében is vizsgálat, vizsgálóbizottság felállítása indokolt. A jegybank egyedi válságkezeléssel kapcsolatos tevékenységét Simor András szolgálati titoknak minősítette, de ez a magatartása inkább hatalmi önkény igazolása, mint a jegybank függetlenségével összeegyeztethető egyedi intézkedése. Sajnálatosan az önkormányzati adósságállomány állami átvállalása is súlyos kérdéseket vet fel, melyek a közel 700 milliárd forintos deviza állomány miatt vizsgálatra szorulnak. Ki kell jelenteni, hogy a lakossági és az önkormányzati deviza szerződéses állapotok annyira eltérőek, hogy a független vizsgálóbizottság felállítása ebben az esetben is kiemelten fontos feladat, ahol a felelősség megállapítása és a felelősségre vonás elkerülhetetlen jelentőséggel bír.
    Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.