OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2013. június 28., péntek 11:36

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. június 28., péntek (OS) -

    A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye

Az Egyesület az Európai Bizottsághoz fordul, mert a Magyar Nemzeti Bank elnökének Matolcsy Györgynek azon kijelentése, hogy eredendő bűnnek tartja a devizahitelezést, valamint az a tény, hogy kötelezettségszegési eljárást kezdeményez az EB hazánk ellen a devizahitelezés korlátozása miatt magyarázatra, kiegészítésre szorul.
... Az Egyesület elnöke (Falus Zsolt Ferenc) szerint a jegybank elnökének a kijelentése és az EB álláspontja ismeretében látható, hogy az érintett felek elbeszélnek egymás mellett, egy kiemelt fontosságú kérdésben.
A hazánkban elterjesztett deviza alapú konstrukció korlátozása indokoltnak nevezhető, hiszen a szerződéses viszonyban a bank általi egyoldalú szerződésmódosítás lehetősége mellett az ügyfél általi korlátlan kockázatvállalás úgy valósult meg, hogy a kockázatkezelési lehetőségekről szóló ügyfél tájékoztatások elmaradtak.

    Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.