OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. augusztus 21., szerda 08:51

A HUNALPA Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének közleménye
    Budapest, 2013. augusztus 21., szerda (OS) - Új esélynek tekintik a volt Malév dolgozók az új magyar légitársaság, a Sólyom Airways megalakulását és gratulálnak az első gép megérkezéséhez. Abban reménykednek, hogy így minél többen újra itthon dolgozhatnak, és nem kell külföldi légitársaságokhoz menniük. A Malév tavalyi csődje óta még mindig több tucatnyi pilóta és légiutas-kísérő van munka nélkül.

    A pilóták szakmai szervezete, a Hunalpa gratulál a Sólyom Hungarian Airways megalakulásához és első repülőgépük, Álmos Vezér megérkezéséhez. Minden szakmai segítséget megadnak az új légitársaságnak, számíthatnak a tapasztalt szakembereikre, akik folyamatosan képzik magukat, hogy bármikor munkába állhassanak. Több volt Malév-pilóta és légiutas-kísérő már az új légitársaság munkáját segíti, az egyesület abban bízik, hogy folyamatosan, egyre több kollégájuk csatlakozhat a Sólyom Airwayshez. Külön öröm számukra, hogy továbbiakban is a Boeing 737 típusra esett a választás, a volt Malév-pilóták ezt a repülőgépet jól ismerik, több ezer órát töltöttek velük a levegőben, erre van jogosításuk.
A Malév tavalyi csődje óta sok szakember maradt munka nélkül, a szakmájukban nem tudtak elhelyezkedni és a mai napig nem kapták meg a jogos járandóságaikat. Évtizedes tapasztalatukkal szívesen hozzájárulnának az új magyar légitársaság sikereihez. Új esélyként tekintenek a Sólyom Airwaysre, mivel ha itthon tudnának dolgozni, akkor a családok nem szakadnának el egymástól és megállítható lenne a magyar légi szakemberek tömeges külföldre vándorlása.

    Kiadó: HUNALPA Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.