OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2013. november 8., péntek 07:40

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2013. november 8., péntek (OS) - A tragédiát és gyászt erődemonstrációra használja a Belügyminisztérium?

    A szolgálatteljesítés közben életét vesztett Kövecs Gergő iránt számos tűzoltótársa kívánja leróni kegyeletét a pénteki temetésen. Az emberi élet mentését hivatásuknak tekintőknek kijáró végtisztességet a 150 éves hagyománynak számító módon, tűzoltó díszegyenruhában, illetve fekete, Tűzoltóság feliratú gyakorlóban kívánták megtenni – ahogy az ilyen esetekben mindig is lenni szokott. Mert Gergő tűzoltó volt, és gyászoló családja is azt kérte, tűzoltóként temessék.
Sajtóinformációk szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság parancsba adta, hogy tilos a hagyományoknak megfelelő egyenruhában történő megjelenés, és kizárólag az új, Katasztrófavédelem feliratú kék gyakorló vagy civil ruha viselése engedélyezett.
A Jobbik mélységesen elítéli azt az embertelen, erkölcsileg minősíthetetlen hozzáállást, amivel a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság még egy ilyen megrázó eseményt is a Katasztrófavédelemnek a Tűzoltóság feletti erődemonstrációjára használ fel. Olykor még a hatalmat gyakorlóknak is illene emberré válni!

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.