OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2013. december 3., kedd 16:55

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2013. december 3., kedd (OS) - Nincs igaza Kocsis Máténak a vizsgálóbizottsággal kapcsolatban - várjuk az ő aláírását is - Kocsis Máté egy korábbi törvénymódosításra hivatkozva állítja, hogy nem állhat fel a NAV-botrányt felderítő vizsgálóbizottság. Azonban a folyamatban lévő büntetőeljárás és a vizsgálóbizottság által célzott kérdések között korántsem teljes az átfedés.

    A Fidesz kommunikációs igazgatója azt állítja, hogy azért nem állhat fel a parlamenti vizsgálóbizottság, mert olyan ügyet, amely folyamatban lévő büntetőeljárás tárgya, parlamenti vizsgálóbizottság nem vizsgálhat.

Azért nincs igaza Kocsis Máténak, mert a vizsgálóbizottság által célzott fő kérdésekben nem folyik büntetőeljárás. Nem folyik büntetőeljárás, ami azt vizsgálná, hogy miért kezdődött meg az adóhatóság a hálózatos áfacsalási ügyek felderítésére hivatott egységeinek a gyengítése. Azt sem vizsgálja büntetőeljárás, hogy milyen mértékű a kiemelt adózóknál feltárt adóhiány, és azt sem, hogy történt-e egyedi ügyekre kiterjedő beavatkozás az adóhatóságnál a kormány tagjai vagy országgyűlési képviselők részéről a 2002 és 2013 közötti időszakban. Arról sincsen információnk, hogy a stratégiai partnerségi megállapodások ügyében büntetőeljárás folyna.

A félreértés tisztázását követően megkérjük a kormánypárti képviselőket, hogy fáradjanak le az LMP frakcióirodájába, ahol külön nekik előkészített, narancsszínű íveken támogathatják a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke

Schiffer András
az LMP társelnöke
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.