2024. május 3. péntek

2013. december 9., hétfő 16:36

A Magyar Autonóm Néppárt közleménye
    Budapest, 2013. december 9., hétfő (OS) - Igazság és tisztánlátás

A politikai felelősségvállalás hiánya okozhatja azt a társadalmi igazságtalanságot, amelyben hazánk polgárai élni kényszerülnek és egyben gátolja is az ország előrelépését a nemzetközi megítélés területén. A megtévesztésen alapuló érvek és a fel nem derített visszaélések hamisan kialakított világképet eredményeznek a társadalom számára.

Eltűnnek azok, akiket kérdőre lehetne vonni és felelősséggel is tartoznának az állampolgárok felé. A parlament nem vizsgálódik fő kérdésekben, nem folyik büntetőeljárás sem, amely tisztázná magát a NAV-ot. Ez a fajta hiányosság azt eredményezheti, hogy hazánkat kiemelkedően vonzónak tarthatják a kétes alapokon álló üzleti, befektetői körök.

A politikai kultúra megcsúfolásának tartjuk ezt a magatartást, hiszen a parlamenti vizsgálóbizottság felállítása de egyértelműbben tisztázhatná a NAV-ügyben érintetteket és visszaállíthatná a bizalmat is az intézmény felé.

A NAV-botrányt felderítő vizsgálóbizottság felállításáért és az igazság mielőbbi kiderítésért emeljük fel szavunkat.

Takács Gábor elnök

Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt