OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. december 17., kedd 09:50

A Közép Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. december 17., kedd (OS) - KEP Társadalmi Párbeszéd Fórum Közép-Európa múltjáról, jelenéről, jövőjéről

    A 2014 májusában megrendezendő IV. Magyar Világtalálkozó keretében – a korábbi évek gyakorlatát követve – ismételten szervez Társadalmi Párbeszéd Fórumot a Közép-Európai Club Pannónia (KEP) Budapesten, május 22-én. Ez volt a témája a KEP idei utolsó Törzsasztal Fórumának, amelynek bevezető előadását Marinovich Endre professor emeritus, c. nagykövet, a KEP társelnöke tartotta. Marinovich bevezetőjében utalt arra, hogy ezúttal – követve az Egyesület nevéből következő kötelezettséget is - Közép-Európa helyzetét választottuk rendezvényünk témájául. A Fórum természetesen nem csak aktuális, mai kérdésekkel foglalkozik, hanem felveti a közelmúlt, valamint a közeljövő problematikáját is. Ezért választottuk címként a "Közép-Európa honnan-hová?" jelmondatot. Nem lehet vitás, hogy azok a nagy horderejű változások, amelyek az elmúlt közel két és fél évtizedben térségünk társadalmi,- politikai,- gazdasági viszonyait jellemzik megtárgyalásra, párbeszédre érdemesek. Tanka László a Panoráma Világklub elnöke, a Magyar Világtalálkozó alapító elnöke javasolta, hogy a Fórum megfelelő súllyal foglalkozzon az EU és Közép-Európa kapcsolatával. Ezzel egyetértve a rendezvény vitavezetője Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, a Fórum Szervező Bizottsága elnöke hangsúlyozta, hogy kiemelt feladat a Kárpát – medencei jövőkép bemutatása is. További inf.: www.kepcp.hu
    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.