2024. április 26. péntek

2013. december 17., kedd 09:50

A Közép Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. december 17., kedd (OS) - KEP Társadalmi Párbeszéd Fórum Közép-Európa múltjáról, jelenéről, jövőjéről

A 2014 májusában megrendezendő IV. Magyar Világtalálkozó keretében – a korábbi évek gyakorlatát követve – ismételten szervez Társadalmi Párbeszéd Fórumot a Közép-Európai Club Pannónia (KEP) Budapesten, május 22-én. Ez volt a témája a KEP idei utolsó Törzsasztal Fórumának, amelynek bevezető előadását Marinovich Endre professor emeritus, c. nagykövet, a KEP társelnöke tartotta. Marinovich bevezetőjében utalt arra, hogy ezúttal – követve az Egyesület nevéből következő kötelezettséget is - Közép-Európa helyzetét választottuk rendezvényünk témájául. A Fórum természetesen nem csak aktuális, mai kérdésekkel foglalkozik, hanem felveti a közelmúlt, valamint a közeljövő problematikáját is. Ezért választottuk címként a "Közép-Európa honnan-hová?" jelmondatot. Nem lehet vitás, hogy azok a nagy horderejű változások, amelyek az elmúlt közel két és fél évtizedben térségünk társadalmi,- politikai,- gazdasági viszonyait jellemzik megtárgyalásra, párbeszédre érdemesek. Tanka László a Panoráma Világklub elnöke, a Magyar Világtalálkozó alapító elnöke javasolta, hogy a Fórum megfelelő súllyal foglalkozzon az EU és Közép-Európa kapcsolatával. Ezzel egyetértve a rendezvény vitavezetője Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, a Fórum Szervező Bizottsága elnöke hangsúlyozta, hogy kiemelt feladat a Kárpát – medencei jövőkép bemutatása is. További inf.: www.kepcp.hu
    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület