OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2013. december 28., szombat 14:23

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. december 28., szombat (OS) - Okosság, bölcsesség, az emberiség és a Föld sorsa (2.)

    Az okosság inkább a fiatalok, a bölcsesség inkább az idősek jellemzője.
Vannak okosak, akik sohasem válhatnak bölcsekké, mert okosságukra olyan büszkék, hogy alkalmatlanná válnak az elmélyültségre, elődeiktől öröklött bölcsességüket is lenézik, majd el is felejtik.
Okosakat a tetterős, de legalábbis mindig újabb tettekre, eredményekre vágyó férfiak, bölcseket az olyan megfontolt nők között találhatunk legkönnyebben, aki szeretteik biztonságát mindennél többre tartják.
Mind okosak, mind bölcsek bőven találhatók a másik nem képviselői között is, de míg az okosok nem mind, a bölcsek mindannyian tudják, hogy a két nem között nem csak testi értelemben van különbség.
Miközben az okosok által vezérelt országok néhányában már azt is tiltanák, hogy a nemi azonosulás folyamatát a szülők és a pedagógusok elősegítsék.
Az okosok egyre nagyobb része jogosultnak érzi magát már annak eldöntésére is, hogy kit, milyen beteget, időset lehessen kitenni (akár a bölcsek közül is) az aktív eutanáziának, főként akkor, ha okos érvekkel megmagyarázható az érintettnek, hogy számára már teher az élet.
Főokosok döntenek helyettünk minden fontos ügyben, keveseknek elérhető nagyobb haszonért, kockáztatva akár milliók egészségét, életét is. Bölcsek nélkül döntenek, mert a bölcs sosem kockáztatná a közösség sorsát a magukat másoknál mindig fontosabbnak vélők hasznáért.
2014-ben is hallgatnak majd az írástudók?

Pós Péter
    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.